Goodbye Christopher Robin

Goodbye Christopher Robin - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Το “Goodbye Christopher Robin” είναι η βιογραφία του A.A. Milne, συγγραφέα του Winnie-The-Pooh, αλλά και της οικογένειάς του. Πιο συγκεκριμένα, η έμφαση δίνεται στον γιό του Christopher Robin, τον οποίο τον αποκαλούν “Billy Moon.” Η ιστορία αρχίζει το 1941 όταν ο Milne (Domhnall Gleeson) και η γυναίκα του Daphne (Margot Robbie) λαμβάνουν ένα τελεσίγραφο, το οποίο ίσως προμηνύει τον χαμό του γιού τους, αλλά ίσως και όχι. Από εκεί μεταφερόμαστε πίσω στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον οποίο ο Milne πολέμησε, και ύστερα, στην επιστροφή του στην κοσμική ζωή του Λονδίνου. Ο Milne όμως, υποφέρει από μετατραυματικό στρες και δεν πια ικανός να γράψει κάποιο έργο για το θέατρο. Όταν η Daphne γεννά τον γιό τους, ο Milne συνεχίζει να είναι ανίκανος για οποιοδήποτε είδος χαράς, πράγμα που τον αποτρέπει να αγαπήσει και να δεθεί με τον γίο του. Κάποια στιγμή όμως, ο ίδιος αποφασίζει να μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του, και την νταντά Olive (Kelly Macdonald) στην εξοχή του Sussex. Εκεί εμπνέεται την ιστορία του Winnie-The-Pooh.

Άποψη: Το “Goodbye Christopher Robin” ενώ φαίνεται να είναι μία τρυφερή ιστορία αγάπης, πρόκειται περισσότερο για δράμα. Ο Milne προσπαθεί να ξεπεράσει τα βιώματα του πολέμου, και να ξαναβρεί χαρά. Με το Winnie-The-Pooh ο Milne κατάφερε να δώσει ελπίδα όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά και σε μία γενιά η οποία βρισκόταν ανάμεσα στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Ο προσαρμοστικός Gleeson δίνει μία εξαιρετική ερμηνεία και καταφέρνει εξίσου καλά να υποδυθεί όλα τα κομμάτια του ρόλου του: από την ψυχική αρρώστια που τον κυριεύει, μέχρι και τον πατέρα που απελευθερώνεται και μαθαίνει να αγαπά τον γιό του. Παρ’όλα αυτά, το ταξίδι είναι πολύ δύσκολο, ιδίως για τον Christopher, στον οποίο, τελικά, επικεντρώνεται όλη η ιστορία. Ο καταπληκτικός Tilston μας μεταφέρει στην παιδική μας ηλικία, όταν μπορούσαμε να φανταστούμε έναν διαφορετικό κόσμο στον οποίο τα παιχνίδια μας είχαν δική τους ζωή, και το συναίσθημα που εισπράτουμε από την υποκριτική του είναι ατόφιο. Η μητέρα του, Daphne, φαίνεται να είναι περισσότερο manager του παρά μητέρα του (η Robbie γίνεται τόσο αντιπαθητική όσο και ο χαρακτήρας της), και έτσι ο Christopher προσκολλάται στην νταντά (η Macdonald είναι πραγματικά εξαιρετική), η οποία, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, είναι πάντα εκεί.

Οι συγγραφείς Simon Vaughan και Frank Cottrell Boyce έγραψαν μία ανθρώπινη ιστορία, γεμάτη πόνο και χαρά, για την καταπληκτική ιστορία του Winnie-The-Pooh, η οποία μας συγκινεί βαθύτατα. Τα πλάνα του σκηνοθέτη Simon Curtis (Marilyn, Woman in Gold) είναι λουσμένα στο φώς και λόγω της τρομερής ομοιότητας του Tilston με τις πραγματικές εικονογραφήσεις του απεικονίζουν τον Christopher, ο Curtis μπορεί και γλιστρά από πλάνο σε πλάνο και να μπερδεύει την πραγματική δράση με το παραμύθι. Ταυτόχρονα, ο Carter Burwell (Three Billboards Outside Ebbing Missouri, Carol) έχει συνθέσει μία εξαίσια μουσική υπόκρουση που συνοδεύει όμορφα τα συναισθήματα των χαρακτήρων και τα δικά μας. Το “Goodbye Christopher Robin” τικάρει όλα τα Χολουγουντιανά κουτάκια για μία επιτυχημένη ταινία και ενώ είναι αρκετές τέτοιες ταινίες που στερούνται ουσία και πραγματική συγκίνηση, η συγκεκριμένη είναι πραγματικά μία εξαιρετική ιστορία που θα σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο.

Πρώτη δημοσίευση: 7 Jul 2018, 13:58
Ενημέρωση: 7 Jul 2018, 13:58
Τίτλος:
Goodbye Christopher Robin (Goodbye Christopher Robin)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos