Νουάρ θρίλερ που δεν ανανεώνει το είδος και τη φιλμική κληρονομιά αλλά  «σώζεται» χάρη στην ερμηνευτική ικανότητα του πολυσυλλεκτικού καστ (περίπου!). To σενάριο του Roberto Patino , υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του τηλεοπτικού Matt Shakman , επιφυλάσσει αρκετές σεναριακές εκπλήξεις με λίγες δόσεις γραφικής βίας σε σημείο που η ταινία Κοεν-ίζει αρκετά. Δεν βρίσκει όμως τη χρυσή τομή, την ισορροπία μεταξύ της μαύρης κωμωδίας και της εγκληματικότητας για να γίνει ένα νέο ‘’Fargo ‘’ .

Το μεγάλο μείον της ταινίας είναι ο Liam Hemsworth (ναι ο βαρετός αδελφός) που κρίνεται ακατάλληλη/μη λειτουργική επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο αφού είναι πάντα μονοδιάστατος και δεν μπορεί να μεταδώσει κάποιο συναίσθημα. Γι’ αυτό του άξιζε και η χυλό-Peeta στο κινηματογραφικό saga ‘’Hunger Games’’.

Την παράσταση κλέβουν οι ερμηνείες των Billy Bob Thornton & John Malkovich, με τον πρώτο να είναι σεβαστό μέλος της μικροκοινωνίας , και τον δεύτερο ως σερίφη που αναζητάει τον ένοχο για τον πρώτο φόνο της φιλήσυχης-μέχρι πρότινος- κωμόπολης . Φυσικά δεν γίνεται να μειώσουμε την ερμηνευτική επάρκεια του Bruce Dern στο ρόλο του ατυχούς ταχυδρόμου αλλά και του Michael Stuhlbarg (c-c-c-c-reepy). Συμπληρωματικός καθαρά ο χαρακτήρας της Teresa Palmer (‘’Warm Bodies’’) ως το αφελές girlfriend του Ηemsworth , που ξανασυναντιούνται κινηματογραφικά μετά το ‘’Love and Honor’’.

Η ταινία εν ολίγοις μας αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα γιατί θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε κάτι ουσιωδέστερο και να εξερευνήσει τις ηθικές γκρίζες ζώνες πάνω στις οποίες βαδίζουν οι ήρωες.

Υπόθεση: O Dwayne McLaren ονειρεύεται μια διέξοδο από την κωμόπολη Cut Bank της Μοντάνα , «το ψυχρότερο σημείο των Ηνωμένων Πολιτειών». Όταν κινηματογραφεί καταλάθος τον φόνο ενός κατοίκου, το όνειρό του να κυνηγήσει μία μεγάλη ζωή θα αρχίσει ν’ απομακρύνεται …

Πρώτη δημοσίευση: 5 Mar 2016, 18:27
Ενημέρωση: 5 Mar 2016, 18:27
Τίτλος:
Cut bank (Κακή τύχη)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos