Μπορεί το Crash Pad να μην είναι μια αξιομνημόνευτη ή τρομερά αστεία ταινία, αλλά είναι 90 λεπτά μιας αξιέπαινης προσπάθειας από τον Kevin Tent, μοντέρ ταινιών του σκηνοθέτη Alexander Payne (The Descendants, Election, Nebraska, Sideways) και τον πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα Jeremy Catalino. Εκεί που η ταινία ‘χάνει’ είναι στο σενάριο, το οποίο ναι μεν προσφέρει μια καινούργια ματιά στις ρομαντζο-κωμωδιο-ιστορίες, αλλά οι διάλογοι φαντάζουν κάπως βεβιασμένοι.

Το κύριο κάστ της ταινίας αποτελείται από τους Domhnall Gleeson (About Time), Thomas Haden Church (Sideways), Christina Applegate (Anchorman) και Nina Dobrev (Vampire Dairies). Η ταινία αρχίζει με τον γυμνό Stensland (Gleeson) να κρατά τα απόκρυφά του με ντροπή και να μην μπορεί να πιστέψει ότι η Morgan (Applegate) είναι παντρεμένη: «μα χθές στο ταξί μου κράτησες το χέρι! Αυτή δεν είναι συμπεριφορά ανθρώπου που ψάχνει one night stand!» λέει ο Stensland με ραγισμένη καρδιά. Λίγο αργότερα ακούμε τον άντρα της Morgan, τον Grady (Church), να απειλεί τον Stensland. Αλλά αντί να τον σκοτώσει, αποφασίζει να συγκατοικήσει μαζί του για να εκδικηθεί την Morgan. Από την αρχή η πλοκή της ταινίας είναι ασυνήθιστη: η Morgan διώχνει τον Stensland, όχι το αντίθετο, ο Stensland κλείνεται στο διαμέρισμά του και βλέπει ασταμάτητα Dawson’s Creek καπνίζοντας από το μπόνγκ του. Και ενώ, συνήθως, στα rom-coms η γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να διαλέξει ανάμεσα σε δύο άντρες που την αγαπούν, είναι ανέκαθεν ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη γυναίκα ξέρει τί θέλει από τον (έναν) άντρα που αγαπά.

Αναφορικά με τη συγκατοίκιση του Grady και του Stensland, μας θύμισε λίγο το ανορθόδοξο (αλλά αξιαγάπητο) ταίριασμα των Jack Lemmon και Walter Matthau στην ταινία The Odd Couple. Ο Grady αποφασίζει πως θέλει να ξαναθυμιθεί πώς ήταν η εποχή της ζωής του πρίν τον γαμό, τα ρόζ πουκάμισα, και τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Η αντίθεσή τους απεικόνιζεται ευχάριστα και αστεία στην οθόνη: ο 29χρονος millennial Stensland είναι ένας γέρος εγκλωβισμένος σε σώμα νέου που ονειρεύεται για αμάξια και λεφτά χωρίς όμως να ενοχλείται ιδιαίτερα με το τί ακριβώς θα κάνει στη ζωή του, ενώ ο Grady είναι ένας macho άντρας που έχει βάλει σκοπό όχι απλά να εκδικηθεί την γυναίκα του, αλλά στο μεταξύ να διδάξει και τον Stensland πώς να είναι και αυτός άντρας με άλφα κεφαλαίο. Ενώ οι σκηνές που διαδραματίζονται μεταξύ τους είναι αρκετά αστείες, αισθανθήκαμε λίγο λανθασμένο το timing της διδαχής του Grady, γιατί μαθαίνει στον Stensland να βλέπει τις γυναίκες με έναν αρκετά σεξιστικό τρόπο. Τελικά όμως, ο Grady δεν είναι τόσο ‘κακός’ όσο κάνει τον εαυτό του να ακούγεται, και τελικά ούτε ο ίδιος ακολουθεί τις συμβουλές του.

Το Crash Pad είναι μια rom-com ταινία που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί, χωρίς αυτό να είναι κατί κακό ή καλό. Ευχαριστήθηκαμε τα 90 λεπτά της, και μας έκανε εντύπωση που ενώ χρησιμοποιεί αρκετά στερεότυπα, τα γυρνά ανάποδα και τα εξετάζει από μια διαφορετική οπτική. Η ταινία μας προσέφερε 90 λεπτά διακριτικής κριτικής στην νοοτροπία των αντρών, είτε αυτοί είναι 50 είτε 30. Ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε κάτι ακόμα καλύτερο από τον Tent και τον Catalino.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Apr 2018, 16:48
Ενημέρωση: 28 Apr 2018, 16:48
Τίτλος:
Crash Pad (Εκδίκηση για παντρεμένους)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos