Στο άκουσμα του ονόματος James Franco μας διαπερνάει ένα κύμα ντροπής και φόβου λόγω όσων έχουμε παρακολουθήσει-ακούσει-διαβάσει κατά καιρούς. Στην παρούσα περίπτωση δεν τον κρίνουμε με την ιδιότητα του ηθοποιού γιατί βρίσκεται πίσω από τον κινηματογραφικό φακό. Μέχρι τώρα η σκηνοθετική του προϋπηρεσία (The Αpe , As I Lay Dying, Sal) δεν έχει εντυπωσιάσει ούτε κοινό ούτε κριτικούς. Το ίδιο ισχύει και για το συγκεκριμένο ‘’δημιούργημα’’ .

Στο έργο κυριαρχούν εκρήξεις βαναυσότητας από τον αποκρουστικό παρία που υποδύεται ο Scott Haze. Είναι τόσο πειστικός στο ρόλο που αν τον αντικρύζαμε θα τρέχαμε προς την αντίθετη κατεύθυνση (ειδικά οι γυναίκες). Για να πετύχει το look του outcast μάλιστα,  απομονώθηκε σε σπήλαια για διάστημα 4 μηνών (δεν το λες και λίγο!).

Ο James Franco μας εγκλωβίζει στο διαστροφικό μυαλό του χαρακτήρα σε σημείο που ασφυκτιούμε για λίγη ανθρωπιά. Δεν τον ενδιαφέρει να κερδίσει την συμπάθειά μας για τον ήρωα, απλά θέλει να παρακολουθήσουμε-από απόσταση αναπνοής- αυτό το ον που δεν μπορεί να δαμαστεί. Ο Lester Βallard είναι τελείως υποταγμένος στα ζωώδη ένστικτά του, δεν αναγνωρίζει σωστό ή λάθος, έγκλημα ή όχι. Προς το τελείωμα του έργου βρίσκεται παγιδευμένος στη σπηλιά που ίσως είναι και το πιο ταιριαστό περιβάλλον για εκείνον. Εν τέλει το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει κανέναν και θα είμαστε ακόμη πιο επιφυλακτικοί στην επόμενη σκηνοθετική απόπειρα του James Franco.

Yπόθεση: Στην ορεινή περιοχή του Σεβιέρ στο Τεννεσί, κατοικεί ο Lester Ballard, αποκομμένος από τον κόσμο. Παραμονεύει στην εξοχή αφού είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της μικρής κοινωνίας. Αν κατά τύχη συναναστραφεί με κάποιον καταφεύγει στη μόνη διέξοδο που ξέρει…τη βία.

Πρώτη δημοσίευση:: 9 Sep 2015, 18:14
Ενημέρωση: 9 Sep 2015, 18:14
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Child of God (Παιδί του Θεού)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Photograph

Photograph

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ο Rafi είναι ένας φωτογράφος του δρόμου, που τραβάει ενσταντανέ με τουρίστες σε...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο