The angriest man in Brooklyn

the angriest man in brooklyn - κριτική ταινίας

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είναι "ο πιο νευριασμένος" άντρας στο Μπρούκλιν. Μάλιστα, είναι τόσο νευριασμένος, που του προκαλείται εγκεφαλικό ανεύρισμα. Όταν του ανακοινώνεται από λάθος πως δεν έχει πολύ χρόνο ζωής πάρα μόλις 90 λεπτά, αρχίζει να κυνηγάει τα τελευταια λεπτά της ζωης του.

Ο «Πιο νευριασμένος άνθρωπος στο Μπρούκλιν» είναι μια απο τις τελευταίες ταινίες του Ουιλιαμς, που δυστυχώς δεν αφήνει τίποτα ιδιαίτερο στους θεατές. Ο νευριασμένος ήρωάς του, ζει μια υπέροχη ζωη που διακόπτεται απο τον ξαφνικό θάνατο του ενός γιου του. Αυτή η εμπειρία του δημιουργεί τόσα νεύρα, ένταση και άγχος που καταφέρνουν μόνο να κάνουν τη ζωή του συνεχως πιο μίζερη.

Απο την άλλη, η Σάρα, η γιατρός του (η πανέμορφη Μίλα Κούνις) ζει μια μίζερη από επιλογή ζωή, την οποία και της υπενθυμίζει ο νευρικός ασθενής της. Η συνάντηση τους και τα τραγελαφικά γεγονότα που θα βιώσουν ο ένας εξαιτίας του άλλου, θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που βλέπουν και οι δυο την καθημερινότητά τους.

Η ταινία παρόλα αυτά, δεν καταφέρνει να κερδίσει τον θεατή, τα παράλληλα σύμπαντα δεν συναντιώνται και η σύνδεση δεν επιτυγχάνεται. Οι σκηνές μοιάζουν πεταμένες: παρελθόν-παρόν, σκέψεις και συναισθήματα δεν παρουσιαζονται ομοιόμορφα και ο θεατής νιώθει πως παρακολουθεί ταυτόχρονες ταινίες με ίδιους ηθοποιούς. Η ροή απουσιάζει και η "όποια" σύνδεση προκύπτει «βίαια» με σκοπό να προκαλέσει το συναίσθημα του θεατών, ανεπιτυχώς. 

Το σενάριο βέβαια, είναι χειρότερο, μιας και το χιούμορ είναι τόσο αδιάφορο, επιτηδευμένο και μετρίου επιπέδου που οδηγεί μόνο μέσα από... υπερπροσπάθεια σε στιγμές γέλιου.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς πάσχει απο κατάθλιψη και αυτό ειναι εμφανές. Στην ταινία, αντί να σε διασκεδάσει, σου προκαλεί συμπόνοια. Ίσως για αυτό του ταιριάζει και ο ρόλος του. Ταυτόχρονα, η Μίλα Κούνις κάνει μια συμπαθητική προσπάθεια να σταθεί δίπλα του και σε κάποιο βαθμό τα καταφέρνει.

Καταλήγοντας, η ταινία δεν ειναι ισάξια του ονόματος του Ρόμπιν, αλλά μπορείς να την δεις ενα απόγευμα δίπλα στη θάλασσα για να νιώσεις τυχερός που κάνεις διακοπές και δεν είσαι στη φασαρία του κέντρου.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Jul 2015, 01:23
Ενημέρωση: 14 Apr 2018, 11:15
Τίτλος:
The angriest man in Brooklyn (Ο γκρινιάρης της Νέας Υόρκης)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
83
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos