Σύνοψη: Δύο πολύ καλές φίλες, οι "κολλητές" Anna και Beth -ηθοποιοί και οι δύο στο επάγγελμα- αποφασίζουν να μοιραστούν ένα σαββατοκύριακο κάπου στην εξοχή, οι δύο τους, ώστε να καταφέρουν την όσο το δυνατόν καλυτέρευση της σχέσης τους που με το πέρασμα του καιρού έχει φθαρεί. Αλλά τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καθόλου έτσι...

Άποψη: Η σκηνοθέτιδα Sophia Takal στήνει ένα πρωτότυπο και έξυπνο (ψυχολογικό) θρίλερ όπου σε πρώτο επίπεδο πρωταγωνιστής είναι ο σκοτεινός κόσμος της σόου μπιζ. Σε ένα δεύτερο επίπεδο έχουμε σαν πρωταγωνιστή το αμφιλεγόμενο ζήτημα της γυναικείας φιλίας-αν υπάρχει/αν είναι αληθινή και ουσιαστική. Υπάρχει και τρίτο επίπεδο, αυτό που πρωταγωνίστριες είναι οι δύο ηθοποιοί που έχουν τους δύο κεντρικούς ρόλους, Mackenzie Davis και Caitlin FitzGerald.

Το "Always Shine” θυμίζει ίσως κάτι από το αξεπέραστο “Persona” του Ingmar Bergman και το “Mulholland Drive” David Lynch, καθώς είναι φανερά επηρεασμένο από αυτά τα φιλμ. Δύο κοπέλες, wanna be actresses, βιώνουν και μοιράζονται μια επικίνδυνη σχέση, ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια αλλά και εξολοθρεύουν κάθε είδους όριο, χάνουν τον εαυτό τους, ή μάλλον καλύτερα, εξαφανίζονται μέσα στα άδυτα του χώρου του θεάματος.

Παρά το άκρως ενδιαφέρον θέμα που θίγει το σενάριο, το αποτέλεσμα αφήνει αρκετά ερωτηματικά και απογοητεύσεις. Μέσα στη σχετικά μικρή διάρκεια που έχει το φιλμ δεν λύνεται το ζήτημα του με ουσιατικά γεγονότα μόνο παρά με ορισμένες ανεξιχνίαστες ενέργειες. Άθελα της η ταινία πέφτει και αυτή στις μαύρες τρύπες της προσπάθειας για πρωτοτυπία, δηλαδή ενώ ελπίζει να καταλήξει ένα πρωτότυπο και πετηχημένο δημιούργημα, καταλήγει να σκοντάφτει στην προσπάθεια της, μπερδεύει το μήνυμα που θέλει να περάσει, και παραμείνει (ίσως και) αδιάφορη.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως οι δύο νεαρές ηθοποιοί στους κεντρικούς (και σχεδόν μοναδικούς) ρόλους ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ρόλων τους με την Mackenzie Davis (Αnna) να ξεχωρίζει.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Jun 2017, 12:55
Ενημέρωση: 14 Jun 2017, 12:56
Τίτλος:
Always shine (Σκοτεινές ψυχές)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
85
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο