Σύνοψη: Η Astrid (Julia Jentsch) είναι κωμικός και κάνει τον κόσμο να γελά. Ο φίλος της, Markus (Bjarne Mädel) την μανατζάρει, έχουν ήδη μία κόρη μαζί και η Astrid είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί. Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, όμως, μαθαίνει πως το παιδί που κυοφορεί έχει σύνδρομο Down και βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόφαση του εάν θα το κρατήσει ή εάν θα τερματίσει την εγκυμοσύνη της.

Άποψη: Η Anne Zohra Berrached ασχολείται με ένα δύσκολο θέμα και καταφέρνει να δημιουργήσει μία ταινία άρτια, συναισθηματικά ώριμη και πέρα για πέρα αληθινή. Ενώ θα μπορούσε πανεύκολα να διολισθήσει στην υπερβολή, σε ακραία συναισθηματικότητα ή και να ενοχλήσει ακόμα, καταφέρνει να κρατήσει την ισορροπία χωρίς η ταινία να χάσει τίποτα από την δυναμική της. Ο θεατής μπαίνει στην θέση των ηθοποιών: της μητέρας που νιώθει μέσα της μία ζωή να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και δεν ξέρει εάν έχει το δικαίωμα ή όχι να στερήσει στο μωρό της να γεννηθεί και του πατέρα, που επωμίζεται εξίσου το βάρος αυτής της απόφασης και προσπαθεί να στηρίξει όσο πιο πολύ μπορεί την οικογένεια και την γυναίκα και το παιδί που αγαπά.

To 24 εβδομάδες «δεν προσπαθεί να γίνει μία ταινία για ήρωες», όπως δήλωσε και ο Carl Geber που υπογράφει επίσης το σενάριο μαζί με την Berrached, «αλλά θέλει να θίξει μία δύσκολη κατάσταση και μία επιλογή που είναι πολύ συνήθης από πολλά άτομα». Και η Julia Jentsch προσέθεσε σε αυτό πως «με όλα τα άτομα που μίλησα σχετικά για την ταινία, όλα την θεώρησαν μια καλή αφορμή για να γίνει μία συζήτηση πάνω στο θέμα, ανεξαρτήτως της απόφασης που θα έπαιρναν».

Θα επαναλάβουμε πως αυτή, δεν είναι απλά μία γυναικεία ταινία. Ο ρόλος του πατέρα-συντρόφου στην απόφαση θίγεται έντονα, όπως και άλλοι παράγοντες της απόφασης· η πίστη στον χριστιανισμό, η πίστη απλά στην φύση, το κοινωνικό αντίκτυπο της μεν ή της δεν απόφασης. To the point ταινία προβληματισμού για τον καθένα μας, με σεβασμό και τρυφερότητα· ακριβώς όπως θα έπρεπε να γίνονται αυτές οι ταινίες.

Πρώτη δημοσίευση:: 4 Oct 2017, 15:57
Ενημέρωση: 4 Oct 2017, 15:57
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
24 weeks (24 εβδομάδες)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο