Ο Φάρος

Stage Fright aka Bloody Bird

Μια ομάδα νεαρών ηθοποιών κάνει πρόβες για μια μικρή θεατρική παραγωγή. Όλα πάνε καλά ώσπου ένα μέλος του καστ βρίσκεται δολοφονημένο. Στον πανικό που ακολουθεί όλοι προσπαθούν να βγουν από το θέατρο αλλά διαπιστώνουν πως κάποιος τους έχει κλειδώσει μέσα...

Του Mrs Tibbs

Αποκαλείται και το τελευταίο giallo της κλασικής εποχής. Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός ταιριάζει σε τούτο το horror διαμαντάκι, που χτύπησε τις κινηματογραφικές οθόνες το 1987, πολύ μετά τα πρωτότυπα του Μπάβα κι ενώ ο Ντάριο Αρτζέντο είχε ήδη καταθέσει τα καλύτερά του έργα.

Ο Σοάβι, βοηθός του τελευταίου στο Opera/1987, διέθετε την εμπειρία και στο ντεμπούτο του κατέθεσε όλα τα στοιχεία που κάνουν τον ιταλικό τρόμο τόσο θελκτικό θέαμα. Με τόπο της δράσης μια θεατρική σκηνή, οι πρωταγωνιστές ξεπαστρεύονται από έναν δολοφόνο που φέρει το κεφάλι ενός πουλιού και που τους χρησιμοποιεί για τη δική του (;) γκροτέσκο παράσταση.

Είναι ένα από τα καλύτερα φωτογραφημένα gialli των 80s, με απλή υπόθεση αλλά σφιχτή και στυλιζαρισμένη εκτέλεση, ένα gore slasher με φαντασία, καλλιτεχνική διάθεση, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και ευρηματικούς θανάτους που φέρνουν έντονες ανατριχίλες. Για περισσότερα σχετικά με τον Σοάβι - που σήμερα σκηνοθετεί στην τηλεόραση - δείτε και το Dellamorte Dellamore/1994.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ O Φάρος, 30 Ιανουαρίου στους κινηματογραφους
Published: 12 Feb 2013, 21:50
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Stage Fright aka Bloody Bird (Νυχτερινός Δολοφόνος)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Giri / Haji" season 1: Ισορροπημένο

"Giri / Haji" season 1: Ισορροπημένο

Σύνοψη: Δύο διαφορετικοί κόσμοι, αυτός της ιαπωνικής Γιακούζα και αυτός της λονδρέζικης μαφίας, μπλέκονται...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο