Five Deadly Venoms

Ένας ετοιμοθάνατος δάσκαλος πολεμικών τεχνών στέλνει τον τελευταίο μαθητή του για να κατασκοπεύσει τις δραστηριότητες πέντε παλιών του ακολούθων στους οποίους έχει διδάξει μοναδικά στυλ kung-fu.
Five Deadly Venoms - κριτική ταινίας

Του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές των Shaw Brothers Studios, ήταν αυτή εδώ σκηνοθετημένη από τον Τσανγκ Τσε, τον κορυφαίο κινέζο instructor πολεμικών τεχνών της δεκαετίας του 1970 με πάνω από 100 ταινίες στο ενεργητικό του.

Εδώ συνδυάζει ιδανικά τις εντυπωσιακές σεκάνς μάχης με ένα καλοστημένο σενάριο που διαθέτει ηθικοπλαστικά subplots χαρακτηριστικά της κινέζικης παράδοσης. Επικεντρώνεται σε πέντε άσους του kung fu, ο καθένας από τους οποίους έχει διδαχθεί μια ξεχωριστή θανάσιμη τεχνική. Η υπόθεση περιέχει μυστήριο, αστυνομική έρευνα, ίντριγκα και εκδίκηση, στοιχεία που δίνουν ενδιαφέρον στις σκηνές εκτός πάλης ενώ οι χαρακτήρες είναι καλά δομημένοι σε καλούς και κακούς μια απλή κατηγοριοποίηση που ωστόσο κάνει την ταινία να λειτουργεί αφηγηματικά καταστώντας πιο διασκεδαστικές τις εξαιρετικά χορογραφημένες σκηνές δράσης.

Θεωρούμενη ως μια από τις καλύτερες του είδους της είναι η κατάλληλη εισαγωγή σε όσους τώρα κοιτούν το παρελθόν του martial arts κινηματογράφου.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Apr 2013, 14:24
Ενημέρωση: 8 Apr 2013, 14:25
Τίτλος:
Five Deadly Venoms (Πέντε Θανάσιμα Δηλητήρια)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos