Κρύο, ανασύνταξη, προγραμματισμός στο Βερολίνο.

Κρύο, ανασύνταξη, προγραμματισμός στο Βερολίνο.
Published: 11 Feb 2012, 19:45

Mιλάμε για το κρύο του αιώνα, έτσι; Ίσως βέβαια, να το είχαμε και ανάγκη για να σφίξουν λίγο οι μυες, να τσιτωθούν οι εκφράσεις μας που τώρα τελευταία έχουν πλαδαρέψει πίσω από την «μάχιμη ασφάλεια» του πληκτρολογίου (οξύμωρο και επίκαιρο)...

Στο Βερολίνο η θερμοκρασία κυμαίνεται σταθερά μεταξύ -6 και -16 και ειδικά το βράδυ παρακαλάς απλά να μη φυσάει εκείνον τον παγωμένο αέρα που δύσκολα παλεύεται... Ανταποκρίσεις από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε το MOVE IT στην αγαπημένη γερμανική πόλη για την Berlinale δεν θα έχετε. Και πως θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά άλλωστε όταν οι πτήσεις που είχαμε κλείσει εδώ και πολύ καιρό ήσυχα και ωραία ώστε να φτάναμε στις 11 το πρωϊ, ακυρώθηκαν προ 7ημέρου από την «μαγική» Aegean για να μας προσφερθούν σε αντάλλαγμα άλλες μέσω... Λιανοκλαδίου, με αποτέλεσμα να αφιχθούμε στις 6, μέχρι να εγκατασταθούμε στο σπίτι να πάει 7 (ναι και στο Βερολίνο έχει κίνηση λοιπόν) και με την ψυχή στο στόμα να προλάβουμε να βγάλουμε τις διαπιστεύσεις και να προλάβουμε τα δυο ραντεβού με ατζέντηδες για να κλειστούν ισάριθμες συνεντεύξεις. Μετά ξεκούραση και προγραμματισμός.

Δεν πειράζει, η Berlinale για εμάς ξεκινάει το Σάββατο. Και ας χάσαμε τον Μαξ Φον Σίντοβ στο κόκκινο χαλί και την συνέντευξη τύπου για το συγκινητικό «Extremely loud and incredibly close» του Ρότζερ Ντάλτρι.

Στην φετινή Berlinale πραγματοποιεί το ντεμπούτο της και η συντάκτρια περιοδικού και site, Αγγελικη Ρούσκα aka Cine Mayo. Γράφει και εντυπώσεις:

«Κοντεύω τα .... σιγά μην σας πω. Πάντως είναι αρκετά για να λέμε ότι σε μια τέτοια ηλικία δεν έχω βγει ούτε μία φορά στο εξωτερικό. Για όλους εσάς τους πολυταξιδεμένους, σας παρακαλώ, μην αυτοπυροβοληθείτε και μην δείξετε έκπληκτοι. Υπάρχουν αρκετοί σαν κι εμένα που έχουν φτάσει σε μία "α" ηλικία και δεν έχουν δει κάτι παραπάνω από το μετρό του Κεραμεικού (εντάξει έχω δει κι άλλες στάσεις...), οπότε αντί να τους κομπλάρετε καλό είναι να τους δώσετε αυτή την μικρή ώθηση ώστε να το πάρουν απόφαση και να μπουν σ' αυτό το αεροπλάνο που θα τους ξεκολλήσει λίγο από την Αθήνα και την κάθε Αθήνα.

Η τυχή του πρωτάρη με ακολούθησε και εκτός από πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό, εκτός από το Φεστιβάλ του Βερολίνου που θα παρακολουθήσω, πήρα και την πρώτη μου διαπίστευση και πραγματικά δεν είχα ιδέα τι σήμαινε αυτό (και μην νομίζετε ότι ακόμη έχω καταλάβει). Είμαι λίγες ώρες στο Βερολίνο, ένας μεγάλος ψάρακλας που προσπαθεί να μείνει κουλ. Από τα λίγα που είδα αυτές τις ώρες, έχω να πω ότι πρόκειται για μία καλοστημένη οργάνωση. Αλλά θα προτιμήσω να μείνω συγκρατημένη (και με την πόλη και με το φεστιβάλ). Θα συμμαζέψω τον ενθουσιασμό μου, θ' αποφύγω να κάνω συγκρίσεις και θα περιμένω την αυλαία να πέσει στις 19 Φεβρουαρίου.

Μέχρι να γίνει αυτό όμως θα είμαστε εδώ καθημερινά με συνεντεύξεις, απόψεις και πάνω απ' όλα εμπειρίες. Γι' αρχή, αύριο, ετοιμαστείτε για το Iron Sky (θυμηθείτε EΔΩ)...

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 11 Feb 2012, 19:45
Ενημέρωση: 11 Feb 2012, 19:45
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο