Berlinale 2024: Η ταινία έναρξης

Published: 18 Jan 2024, 17:16
Συντάκτης:

To 74o Φεστιβάλ Βερολίνου ανακοίνωσε την ταινία έναρξης της φετινής διοργάνωσης. 

<a href="/en/festival-verolino/berlinale-2024-izampel-iper-i-zoi-den-einai-ta-social-media-elpizo/69538">Berlinale 2024 - Ιζαμπέλ Ιπέρ: "Η ζωή δεν είναι τα social media, ελπίζω..."</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 2024 - Ιζαμπέλ Ιπέρ: "Η ζωή δεν είναι τα social media, ελπίζω..."

Πρόκειται για το "Small things like these" του Τιμ Μίλαντς, με τον Κίλιαν Μέρφι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον επόμενο της καριέρας του μετά το Oppenheimer για το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι σοβαρός υποψήφιος για Όσκαρ. 

Η ταινία θα διαγωνιστεί για την Χρυσή Άρκτο, είναι βασισμένη στο best-seller ομώνυμο βιβλίο της βραβευμένης Κλερ Κίγκαν (στο επίσης δικό της Foster βασίστηκε το υπέροχο περυσινό ιρλανδέζικο φιλμ "The quiet girl" -No 19 στα καλύτερα φιλμ του 2023 για το MOVE IT), ενώ το σενάριο υπογράφει η Έντα Ουόλς του στοιχειωτικού Hunger από τον Στιβ ΜακΚουίν, εμ τον Μάικλ Φασμπέντερ στον κεντρικό ρόλο. 

Ο Μίλαντς είχε συνεργαστεί ξανά με τον Μέρφι, καθώς σκηνοθέτησε αρκετά επεισόδια του τηλεοπτικού Peaky Blinders, ενώ στο καστ συναντάμε επίσης τους Κίαραν Χιντς, Έμιλι Ουότσον. 

Το φιλμ εξελίσσεται τα Χριστούγεννα του 1985 στην Ιρλανδία, όταν ένας έμπορος άνθρακα (και αφοσιωμένος πατέρας και οικογενειάρχης) ανακαλύπτει κάποια συνταρακτικά μυσιτικά στο μοναστήρι της πόλης του, τα γνωστά "ιδρύματα της Μαγδαληνής" (δες και αυτη την ταινία για το συγκεκριμένο θέμα), που διοικούσαν ρωμαιοκαθολικά ιδρύματα από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι και το 1996, με σκοπό να "μεταρρυθμίσουν" αποκλίνουσες -απο τα θρησκευτικά ιδεώδη- συμπεριφορές νεαρών κοριτσιών. 

"Με το Small Things Like These, ο Τιμ Μίλαντς αφηγείται την ιστορία ενός λιγομίλητου άνδρα, που παρακολουθεί τα πάντα. Στο The Quiet Girl πήραμε μια έντονη γεύση από την ικανότητα της Κλερ Κίγκαν, να μεταμορφώνει μικρούς, απλούς χαρακτήρες σε αξέχαστες περσόνες, εδώ η ικανότητά της αυτή σε συνδυασμό με το πλούσιο γράψιμό της, βρίσκουν τον ιδανικό εκφραστή στον Κίλιαν Μέρφι. Είμαστε βέβαιοι πως αυτη η ιστορία θα έχει απήχηση σε όλους", ήταν το σχόλιο του καλλιτεχνικού διευθυντη της διοργάνωσης, Κάρλο Τσατριάν. 

Το 74ο Φεστιβάλ Βερολίνου θα διεξαχθεί 16-26 Φεβρουαρίου 2023.

To MOVE IT θα βρεθεί στην γερμανική πρωτεύουσα για 14η χρονιά και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos