Berlinale 15: "Ο Μπράιαν Ουίλσον λάτρεψε το "Love and Mercy"

Published: 9 Feb 2015, 16:17
Συντάκτης:

Την επίσημη συνέντευξη τύπου για το Love And Mercy, την βιογραφική ταινία για τη ζωή του Μπράιαν Γουίλσον των Beach Boys παρακολούθησε το MOVE IT, στην οποία ο σκηνοθέτης Μπιλ Πόλαντ και οι πρωταγωνιστές Πολ Ντάνο και Ελίζαμπεθ Μπανκς (ο Τζον Κιούσακ απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) μίλησαν για την μαγεία των στούντιο της εποχής, την επαφή τους με το συγκρότημα και πολλά άλλα:

E: Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από τους Beach Boys μεγαλώνοντας;

M.Π.: Εγώ μεγάλωσα ως φαν των Μπίτλς για να είμαι ειλικρινής. Το Pet Sounds και τα υπόλοιπα αριστουργήματα των Beach Boys τα άκουσα αρκετά αργότερα και το σενάριο της ταινίας προέκυψε με εντελώς συμπτωματικό τρόπο.

Π.Ν: Είχα αρκετές ‘Beach Boys’ φάσεις. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ως παιδί, αλλά και αργότερα ως έφηβος που ασχολείται με τη μουσική, προσποιούμενος ότι ‘πιάνω το νόημα’ των συνθέσεων.

Ε.Μ: Εννοείται πως μου άρεσε η μπάντα, είμαι Αμερικανίδα! Αλλά δεν είχα καμιά ιδέα για την ιστορία πίσω από αυτή. Είχα φρέσκια προσέγγιση.

 

E: Στις αρχές τις δεκαετίας του 70 ο Μπράιαν Γουίλσον ήταν σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο. Αλόγιστη χρήση ναρκωτικών, έξαλλα πάρτι, φλερτ με την αυτοκτονία. Η απόφαση να μείνει αυτή η περίοδος εκτός ήταν από σεβασμό προς το πρόσωπό του;

M.Π.: Δεν θέλαμε να πατήσουμε όλα τα κουμπιά. Προφανώς και δεν ήταν δυνατό να πούμε ολόκληρη την ιστορία. Επιλέξαμε να πούμε τη δική μας βερσιόν, με έμφαση στις στιγμές μαγείας μέσα στο στούντιο, κάτι το οποίο ήταν πραγματική ευλογία για μας και στη γνωριμία του Μπράιαν με τη Μελίντα, που του άλλαξε τη ζωή.

 

E: Πώς ήταν το συναίσθημα όταν τραγουδούσες το ‘God Only Knows’ στην ταινία; Και τραγουδούσες στ’ άλήθεια;

Π.Ν: O Μπιλ είχε μια τυφλή εμπιστοσύνη σε μένα ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Προφανώς και υπήρχε επεξεργασία όταν τραγουδούσε όλο το συγκρότημα μαζί, είναι αδύνατο να βρεις πέντε τύπους που να τραγουδάνε σαν τους Beach Boys!

M.Π.: ‘Ενιωσα μεγάλη χαρά όταν είδα πόσο καλή φωνή έχει ο Πολ. Και αυτή που έχει επίσης πολύ καλή φωνή είναι η Ελίζαμπεθ. Είναι κρίμα που δεν την ακούσατε να τραγουδάει.

 

E: Στην ταινία ο Πολ Τζιαμάτι υποδύεται τον αμφιλεγόμενο γιατρό Λάντι. Πώς προσεγγίσατε αυτό τον χαρακτήρα;

M.Π.: Θέλαμε να δώσουμε αυτό τον χαρακτήρα στον Τζιαμάτι, ο οποίος είναι εξαιρετικός ηθοποιός και να τον αφήσουμε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να μπαίνει στο πετσί του ρόλου.

 

E: Πώς ήταν η συνάντηση με τον Μπράιαν Γουίλσον; Του άρεσε η ταινία;

Π.Ν: Ξέρετε, δεν ήθελα να τον γνωρίσω αμέσως, ήθελα να περάσει κάμποσος καιρός, να υπάρχει μια απόσταση. Όταν εντέλει τον γνώρισα-και αποφύγαμε να επεκταθούμε σε γεγονότα που και ο ίδιος θα ήθελε να ξεχάσει- ήταν όπως ακριβώς το περίμενα. Ο Μπράιαν είναι ένας τύπος με πολύ ισχυρή θέληση.

M.Π.: Την ταινία του τη δείξαμε αρκετούς μήνες πριν, χωρίς ακόμα να έχουμε μπει για το τελικό μοντάζ. Και του άρεσε, τη λάτρεψε.

Πρώτη δημοσίευση: 9 Feb 2015, 16:17
Ενημέρωση: 9 Feb 2015, 16:17
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos