Berlinale 15 - Νταγκούρ Κάρι: "Περιμένω πότε θα μεγαλώσω"

Published: 9 Feb 2015, 16:35
Συντάκτης:

Το ΜOVE IT συνομίλησε με τοv Dagur Kári, σκηνοθέτη του Ισλανδικού Virgin Mountain (και παλαιότερα των εξαιρετικών Noi Albinoi, Dark Horse), μίας από τις πιο σημαντικές, ευαίσθητες και ενδιαφέρουσες ταινίες του φεστιβάλ, και τον πρωταγωνιστή του, Gunnar Jónsson, o oποίος ενσαρκώνει το late bloomer Fúsi, ανεβαίνοντας στην κορυφή του βουνού που κρυβει μέσα του.

Δύο καλλιτέχνες αφοσιωμένοι στην κινηματογραφική δημιουργία, μας περιέγραψαν τον τρόπο που βίωσαν το φιλμ αυτό που συγκίνησε φέτος τη Berlinale.

O Dagur Kári επικεντρώθηκε στη διαισθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τη δημιουργία ενός φιλμ και δήλωσε ότι περιμένει μονίμως ότι κάποια στιγμή θα αισθανθεί ενήλικας, κάτι που όμως δεν έρχεται ποτέ (αν και στα 41 του έχει δύο παιδιά, με τη μικρή του κόρη να παίζει υπέροχα ένα ρόλο-κλειδί στην ιστορία του φιλμ).

O Gunnar Jónsson με το ωραίο του χιούμορ περιέγραψε πώς το να ερμηνεύει τον Fúsi ήταν σαν να βρίσκεται σε ένα υποβρύχιο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και παραδέχτηκε ότι την πρώτη φορά που διάβασε το σενάριο δεν το βρήκε καθόλου ενδιαφέρον.

Ολόκληρες οι συνεντεύξεις τους σύντομα στο MOVE IT.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
16 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos