Berlinale 15: "Nasty baby" - REVIEW

Published: 8 Feb 2015, 20:21
Συντάκτης:

‘Αξιζε το hype

Συζητήθηκε όσο λίγες στο πρόσφατο φεστιβάλ του Sundance και στο φετινό φεστιβάλ του Βερολίνου πολύς κόσμος είχε κυκλώσει το Nasty Baby ως μια ταινία που δημιουργεί προσδοκίες. Ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι στο Μπρούκλιν θέλει να αποκτήσει παιδί, με παρένθετη μητέρα την καλύτερή τους φίλη Πόλι (Kristen Wiig, η οποία μοιάζει εκπληκτικά με μια αμακιγιάριστη Τζένιφερ Άνιστον, υπάρχει και σχετικό εσωτερικό αστείο).

Η ταινία ξεκινά σαν μια ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού στη Μεγάλη Πόλη, τις συναισθηματικές διακυμάνσεις της τριπλέτας των πρωταγωνιστών στην προσπάθεια να φέρουν όλοι μαζί ένα παιδί στον κόσμο, αλλά και την προσπάθεια του hip Φρέντι (Σεμπάστιαν Σίλβα, ο οποίος σκηνοθετεί επίσης) να κάνει το παραπάνω βήμα ως video artist και να προωθήσει το ‘έργο ζωής’ του σε μια γκαλερί κύρους. Ο σύντροφός του Μο (Tinde Adepimpe, ο τραγουδιστής των TV On The Radio), δίνει μια ισορροπημένη ερμηνεία, μέχρι που κάτι πάει στραβά και όλοι μαζί καλούνται να πάρουν μια απόφαση που δεν παίρνει κάποιος ελαφρά τη καρδία.

Οι β’ ρόλοι (Reg E Cathey, τον οποίο γνωρίσαμε περισσότερο ως Φρέντι στο τηλεοπτικό House of Cards, Μαρκ Μαργκόλις, πιο γνωστός ως Χέκτορ Σαλαμάνκα από το Breaking Bad) είναι απόλυτα πειστικοί, με τον Σίλβα να κεντάει πίσω από την κάμερα και την ταινία να περνάει ανεπαίσθητα από την bohemia και τα εναλλασσόμενα κυπελλάκια με σπέρματα σε ένα πιο σκοτεινό μονοπάτι στο τελευταίο μέρος. Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

7,5  /  10

Πρώτη δημοσίευση: 8 Feb 2015, 20:21
Ενημέρωση: 8 Feb 2015, 20:21
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos