Berlinale 15 - Άλεξ Ρος Πέρι: Ο "Indie Woody Allen";

Published: 8 Feb 2015, 03:05
Συντάκτης:

Στο πλαίσιο της προβολής της ταινίας "Queen of earth" στο Διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου, συναντήσαμε το δημιουργό της, Αλεξ Ρος Περι, ο οποίος μας μίλησε τόσο για το σινεμα που ο ίδιος πρεσβεύει, όσο και για τις επιρροές του.

Ο Περι έκανε όπως μας είπε αυτή την ταινία ως απάντηση στην προηγούμενη του (Listen Up Philip) επειδή ήθελε να κάνει μια ενδοσκοπηση στην ψυχολογία των πληγωμενων γυναικών.

Ο ίδιος, όταν τον ρωτήσαμε εάν αποδέχεται τον τίτλο του 'indie Woody Allen' είπε ότι φυσικά και νιώθει τιμή να συγκρίνεται με έναν από τους κινηματογραφικους του ήρωες και δασκάλους, έστω στην πιο 'φθηνή' εκδοχή, αφού στις δυο τελευταίες του ταινίες είχε στο μυαλό συνεχώς μια συγκεκριμένη ταινία του Αλεν (δε μας είπε όμως ποια).

Ο Περι, μιλώντας για τους ήρωες του ανέφερε ακόμη τον Ρομάν Πολανσκι και τον Ραινερ Βερντερ Φασμπιντερ, ενώ δήλωσε ότι επιδιώκει να εχει σταθερούς συνεργάτες στις ταινίες του, αφού υπαρχει επικοινωνία, οικειοτητα και κυρίως εμπιστοσύνη.

Τέλος, ο σκηνοθετης μας μίλησε για τη συνεργασία του με τη Faliro Productions, την περσινή του επίσκεψη στη χώρα μας, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενο ότι ίσως μια από τις επόμενες ταινίες του να εχει γυρίσματα και στην Ελλάδα. Ολόκληρη η συνέντευξη προσεχώς!

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos