Φεστιβάλ Ρώμης 17: "Το Donnie Darko παραμένει μπροστά από την εποχή του"

Published: 30 Oct 2017, 18:59
Συντάκτης:

O Τζέικ Τζίλενχαλ βρέθηκε στο 12ο Φεστιβάλ Ρώμης για την προβολής της νέας του ταινίας Stronger, στην οποία παραβρέθηκε μαζί με τον Τζεφ Μπάουμαν, τον μαραθονοδρόμο που υποδύεται, ο οποίος έχασε και τα δύο του πόδια στις βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013. Ο Τζίλενχαλ ήταν επίσης προσκεκλημένος στην ενότητα Close Encounter του Φεστιβάλ, όπου συζήτησε για την καριέρα του που μετράει πλέον πάνω από 25 χρόνια!

Μπροστά από μια κατάμεστη αίθουσα, ο γνωστός ηθοποιός ξεκίνησε εξηγώντας το cult status του “Donnie Darko”, της ταινίας που τον σύστησε στο ευρύ κοινό. Σύμφωνα με τον ίδιο, το “Donnie Darko” είναι ένα πολυεπίπεδο φιλμ, το οποίο ήταν και παραμένει μπροστά από την εποχή του και μιλάει σε κάθε θεατή με διαφορετικό τρόπο

Όσον αφορά την υποψήφια για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου ερμηνεία του στο “Brokeback Mountain”, δήλωσε ότι η πρώτη του οντισιόν ήταν απογοητευτική για τον ίδιο, καθώς ο σκηνοθέτης της ταινίας Ang Lee κάθισε σε μια γωνία και κατά κύριο λόγο… του έγνεφε. Περίπου ένα μήνα μετά ο Τζίλενχαλ πληροφορήθηκε ότι είχε πάρει τον ρόλο! Περιέγραψε ακόμα τον Lee ως «μια καρδιά με πόδια», ο οποίος είχε εξαρχής στο μυαλό του τους Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ για τους κεντρικούς ρόλους.  

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στο “Zodiac”, με τον Τζίλενχαλ να διαλέγει τη λέξει «ακρίβεια» για να περιγράψει τον David Fincher, καθώς αποκάλυψε ότι γυρνούσαν πολλές φορές την ίδια σκηνή, μέχρι να ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα.

«Είμαι πρόθυμος να κάνω τα πάντα όταν προσεγγίζω έναν ρόλο. Σε κάποιες περιπτώσεις έχω ακολουθήσει πιστά το σενάριο, ενώ σε άλλες έχω αυτοσχεδιάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το πλαίσιο που έχω χαρακτηρίζεται από προετοιμασία, προετοιμασία και προετοιμασία! Η ελευθερία βρίσκεται στην άλλη άκρη της πειθαρχίας» ήταν τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για την τεχνική του.

Για τον ρόλο του στο “Nightcrawler”, όπου υποδύθηκε έναν ρεπόρτερ που κυνηγάει με μανία τις πιο αιματοβαμμένες ειδήσεις στο Los Angeles, είπε ότι νομίζει ότι άτομα σαν τον Lou Bloom (το όνομα του χαρακτήρα του) είναι προϊόντα των καιρών που ζούμε και γέννημα των επιθυμιών του αδηφάγου κοινού.

Δεν παρέλειψε βέβαια να σαγηνεύσει το ιταλικό κοινό αποκαλύπτοντας την αγαπημένη του ταινία, η οποία είναι το εμβληματικό “La Strada” του Fellini. Η επιλογή του δεν ήταν τυχαία, καθώς είναι η ταινία που έκανε τον πατέρα του, Στίβεν Τζίλεχαλ, να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και να τον πείσει στην πορεία τον ίδιο να γίνει ηθοποιός.

Τέλος, δήλωσε ότι θα ήθελε να συνεργαστεί με τον Πέδρο Αλμαδοβάρ, ο οποίος είναι γνωστό ότι είχε αρνηθεί να σκηνοθετήσει το “Brokeback Mountain”, με τον Ang Lee να παίρνει τα ηνία και να κερδίζει και το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας το 2006.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos