Νύχτες Πρεμιέρας 2019: Ο Κώστας Γαβράς στην Ελλάδα

Published: 28 Aug 2019, 14:59
Συντάκτης:

Οι φετινές επετειακές Νύχτες Πρεμιέρας ανακοίνωσαν μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς ώς ταινία λήξης για την 25η διοργάνωση.

<a href="/en/nea/oi-nyhtes-premieras-paroysiazoyn-tin-aystira-akatallili-tainia-toy-piter-gkrinagoyei/69621">Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την αυστηρά ακατάλληλη ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την αυστηρά ακατάλληλη ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ

Ο λόγος για το «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. (Eurogroup) για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015 που αυτοχαρακτηρίζεται  ως «μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», όπου «πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία».

Θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου, μάλιστα ο Κώστας Γαβράς είναι τιμώμενο πρόσωπο καθώς θα του απονεμηθεί το βραβείο Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker 2019 για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.

Η ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 μετά την τελετή λήξης και απονομής των διεθνών βραβείων του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Στην πρεμιέρα θα παραστεί ο ίδιος ο (βραβευμένος με Όσκαρ για το «Z») Κώστας Γαβράς, συνοδεία των συντελεστών της ταινίας.

Περισσότερα για το «Ενήλικοι στην αίθουσα» εδώ.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 03 Οκτωβρίου από την εταιρία διανομής Odeon.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Aug 2019, 14:59
Ενημέρωση: 28 Aug 2019, 14:59
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos