Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

Published: 30 May 2019, 16:19
Συντάκτης:

Tο θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου επιστρέφει για τρίτη χρονιά στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τέσσερις προβολές κάτω από τα αστέρια με ταινίες, μερικές φορές αιφνιδιαστικές, αντανακλάσεις της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας. Το πρόγραμμα αναλυτικά: 

<a href="/en/nea/6o-therino-festival-gallikoy-kinimatografoy/66700">6ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου</a>ΣΧΕΤΙΚΑ6ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

11.06.2019, 21.30΄ :  ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ του François Truffaut (1964)
Ανοίγοντας τον φετινό κύκλο, η Françoise Dorléac, αστέρας του γαλλικού κινηματογράφου, φωτίζει αυτό το δράμα του κινηματογραφιστή François Truffaut, που κυκλοφόρησε το 1964. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Λισαβόνα, όπου πρέπει να δώσει μια διάλεξη για τον Balzac, ο Pierre Lachenay ερωτεύεται τη Nicole, μια αεροσυνοδό. Όταν η σύζυγός του Franca μάθει γι’ αυτή τη σχέση, ο Pierre αποφασίζει να χωρίσει.

27.06.2019, 21.30΄: Η ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ του Luis Buñuel (1972)
Αυτή η προβολή, που οργανώνεται σε συνεργασία με το Athens Open-Air Film Festival, αναδεικνύει μια ταινία από τη «γαλλική » περίοδο του Luis Buñuel. Tα ζευγάρια Thévenot (Paul Frankeur και Delphine Seyrig) και Sénéchal (Jean-Pierre Cassel και Stéphane Audran), βρίσκονται σε ένα δείπνο το οποίο διαρκώς διακόπτεται. Για λόγους τόσο παράλογους όσο και αναπάντεχους, καθυστερούν το δείπνο και βρίσκουν την ευκαιρία ν α μπουν στον εξαιρετικά επικριτικό κόσμο της υψηλής κοινωνίας και του ιδιόρρυθμου σύμπαντος του Buñuel.

16.07.2019, 21.30΄: CONTE D’ÉTÉ του Éric Rohmer (1996)
Το φεστιβάλ συνεχίζει σε καλοκαιρινή νότα με την ταινία Conte d'été του Éric Rohmer, του οποίου η ποίηση έχει χαρακτηρίσει τον γαλλικό κινηματογράφο. Σε αυτό το ελαφρύ και αυθάδες έργο, ο ήρωας, ο Gaspard, ένας Παριζιάνος κατά την διάρκεια ενός ξεφαντώματος, συναντά μια, στη συνέχεια δύο, έπειτα τρεις τουρίστριες με τις οποίες περνάει ένα ρομαντικό καλοκαίρι.

04.09.2019, 21.30’ : « MADAME DE…» του Max Ophüls
Η τελευταία ταινία του 3ου Θερινού Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου είναι ένα «κόσμημα» κινηματογραφικής τέχνης, μια από τις ωραιότερες ταινίες του κόσμου. Για να πληρώσει τα χρέη της η Madame de… πουλάει σε ένα χρυσοχόο, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που της είχε χαρίσει ο άντρας της στον οποίο λέει ότι τα έχασε. Ο άντρας της ενημερώνεται από τον χρυσοχόο, τα ξαναγοράζει και τα προσφέρει σε μια ερωμένη του που τα πουλάει κι αυτή με τη σειρά της. Ο Βαρόνος Donati τα αποκτά και ερωτευμένος με την Madame de… της τα προσφέρει ως απόδειξη της αγάπης του. Η διαδρομή αυτού το κοσμήματος έχει τελικά δραματικές συνέπειες. O Max Ophüls συμβουλεύοντας την Danielle Darrieux σχετικά με το ρόλο της της είχε πει « Με όπλα την ομορφιά σας, την γοητεία σας και την κομψότητά σας πρέπει να ενσαρκώσετε το απόλυτο κενό, την ανυπαρξία. Να μεταμορφωθείτε στην οθόνη σε σύμβολο κενοδοξίας και να συνεπάρετε τόσο τους θεατές ώστε να μένουν βαθιά συγκινημένοι και γοητευμένοι από αυτήν την εικόνα».

Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών. Είσοδος από Διδότου 6

Είσοδος ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Ελληνικοί υπότιτλοι.

* Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos