En Lefko 17: Όχι "άλλο ένα", αλλά "ένα άλλο" φεστιβάλ

Published: 18 Apr 2017, 21:44
Συντάκτης:

Η οργανωτική ομάδα του En Lefko Film Festival 17 παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου μια σύντομη και περιεκτική παρουσίαση του προγράμματος του ανοιξιάτικου φεστιβάλ της Αθήνας που σηκώνει αυλαία την Τετάρτη 26 Απριλίου.

Οι Σάκης Τσιτομενέας (Καλλιτεχνικός Διευθυντής), Εύα Μπουντούρη (Συντονίστρια Έργου), Κώστας Σαμαράς (Υπεύθυνος Προγράμματος), και Ορέστης Πλακιάς (New Media Manager), ανέπτυξαν τη λογική του En Lefko Film Festival, και τον στόχο του να γίνει μια πλατφόρμα που θα καταργήσει πολλές διαχωριστικές γραμμές: αυτές μεταξύ κινηματογραφικών ειδών, καθώς κι εκείνες μεταξύ διαφόρων τρόπων έκφρασης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και ψυχαγωγίας. Το En Lefko Film Festival δεν θα είναι «άλλο ένα» φεστιβάλ, αλλά «ένα άλλο» φεστιβάλ, το οποίο παράλληλα με το πρόγραμμα προβολών του θα προσφέρει διαδραστικές και βιωματικές ολοκληρωμένες εμπειρίες στην Αθήνα.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με μια σύντομη παρουσίαση του κάθε τμήματος του Φεστιβάλ και με μικρή αναφορά στις 54 ταινίες, καθώς και των pop up events και parties που εμπλουτίζουν το επταήμερο πρόγραμμά του. Από το τμήμα Red Carpet με πρεμιέρες πολυαναμενόμενων αλλά και καλά κρυμμένων κινηματογραφικών παραγωγών χωρίς διανομή στην Ελλάδα, μέχρι το Under the Radar, με πρώτες δουλειές μικρών ακόμα δημιουργών που το En Lefko Film Festival διάλεξε προσεκτικά και σας παρουσιάζει με αγάπη, και οι οποίες διαγωνίζονται για το βραβείο κοινού, με έπαθλο 5.000€. Από το On Air, το διαγωνιστικό τμήμα μουσικών ντοκιμαντέρ με χρηματικό έπαθλο 2.000€, το οποίο θα απονείμει η ειδική επιτροπή του En Lefko 87.7, μέχρι τα καλτ Midnight Thrills για τους εραστές του τρόμου και των B Movies. Από το αφιέρωμα σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους σκηνοθέτες των τελευταίων ετών, Ντενί Βιλνέβ, με τις τρεις πρώτες ταινίες της καριέρας του, μέχρι τις επετειακές προβολές του θρυλικού «Σαμουράι» του Ζαν Πιερ Μελβίλ, του κινηματογραφικού ορόσημου της disco «Πυρετός το Σαββατόβραδο» ανήμερα Πρωτομαγιά, καθώς και του κλασικού «Μπόνι και Κλάιντ», στο μάλλον αγαπημένο pop up event της φετινής διοργάνωσης, το drive-in cinema πάνω στον Λυκαβηττό.

Και τέλος η ομάδα του Φεστιβάλ παρουσίασε δυο ακόμη πρωτοπορίες για τα ελληνικά δεδομένα, το Small Screen on Big Screen, ένα τμήμα αφιερωμένο στο «νέο σινεμά» -τη μικρή οθόνη- με προβολές παλιών και νέων τηλεοπτικών δουλειών που αξίζει να (ξανά)ανακαλύψει κανείς μέσα σε σκοτεινή αίθουσα, αλλά και το τμήμα Get Creative By Cutty Sark που μας παρακινεί να αποτυπώσουμε τις πιο κινηματογραφικές, ανεξερεύνητες γωνιές της πόλης στην κινητή μας συσκευή και να τις ανεβάσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα hash-tags #getcreative & #cuttypaizei, για να κερδίσουμε δώρα αξίας μέχρι 3.000€. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο elff.gr. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos