Τα μάγια της πεταλούδας

Published: 19 Nov 2014, 04:01

Τα μάγια της Πεταλούδας του F.G. Lorca στο Σύγχρονο Θέατρο σε μορφή Μιούζικαλ για παιδιά κάθε ηλικίας, κάθε Σάββατο στις 3 μ.μ. αλλά και Κυριακή στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι.

Πρόκειται για μια παράσταση ενός σημαντικού κειμένου της παγκόσμια παραγωγής, «Τα μάγια της πεταλούδα» του F.G. Lorca, διασκευασμένο σε μιούζικαλ που απευθύνεται σε νέους και παιδιά όλων των ηλικιών. Με την συμμετοχή 17 νέων ηθοποιών (αριθμός ρεκόρ για αυτήν την εποχή) και με τη διδασκαλία άξιων καλλιτεχνών και δασκάλων της σχολής νομίζουμε ότι δημιουργείται μια παράσταση που θα αποτελέσει πρότυπο για το παιδικό θέατρο, πρώτιστα καλλιτεχνικά αλλά και παιδαγωγικά.

Είναι το πρώτο θεατρικό έργο του ποιητή F.G. Lorca. Πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τα έντομα που κατοικούν σ’ ένα λιβάδι όπου η ζωή κυλά ήρεμα. Ο νεαρός Lorca ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του, τον νεαρό Σκαθαράκο που διψά για μια ζωή γεμάτη ποίηση και ελευθερία. Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά ο ποιητής πλέκει και ανατρέπει την καθημερινότητα της ζωής των εντόμων του, δημιουργεί μια κοινωνία που μπαίνει σε κρίση, εξαιτίας της παράξενης φύσης του Σκαθαράκου – ποιητή, που επιμένει στην αναζήτηση της Ελευθερίας. Όλα ανατρέπονται και η κρίση αναμέσα στα έντομα βαθαίνει όταν εμφανίζεται μια πληγωμένη πεταλούδα. Ο Σκαθαράκος την ερωτεύεται και θέλει να την κρατήσει κοντά του. Όμως τελικά η πεταλούδα υπακούοντας στην ελεύθερη φύση της πετά για τον δικό της κόσμο.

Η αναζήτηση της Ελευθερίας, ο Έρωτας, η Ανατροπή – βασικές ανησυχίες των εφήβων και ζητούμενα του ποιητή, γίνονται άξονες της παράστασης μας και η θεατρική πράξη γίνεται η δική μας απάντηση στο δύσκολο αίτημα του ανθρώπου για ελευθερία. Το νεανικό κοινό, φύσει κοντά στα ζητούμενα του έργου, καλείται να μοιραστεί μαζί μας την περιπέτεια του μικρού Σκαθαράκου και ταυτόχρονα ν’ αναρωτηθεί και ν’ αναζητήσει τις δικές του απαντήσεις ελεύθερα και δημιουργικά!

Σκηνοθεσία: Νικολέτα Ξεναρίου. Δραματουργικη Επεξεργασία: Κωστής Καπελώνης. Παίζουν οι: Χριστίνα Απαννά,Άννα-Μαρία Βέλλη, ,Βαγγέλης Γαβριήλ,Μαρτίνα Δημοπούλου, Ισμήνη Κακούρα Βαρακλή ,Άρης Κανέλλος,Ανδρέας Κανελλόπουλος,Μαρία Καρύδη ,Ζωή Κατσαμάνη,Νίκος Κουρνιάτης,Χριστίνα Μαριάνου,Εμα Μαυρέλη,Παύλος Παυλίδης,Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Άννα Χανιώτη,Βαρβάρα Χριστοφή. Παίζουν οι Μουσικοί: Θεοδόσης Άγγελος Σμυρνιός, Χρίστος Θεοδώρου ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ Ευμολπιδών 45 τηλ: 210 3464380 Γκάζι



 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos