Hθοποιοί που συνεχίζουν και μετά τα 90!

Published: 22 Feb 2022, 15:50
Συντάκτης:

Τα γηρατειά δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως στο Χόλιγουντ δεν υπάρχει επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης. Έτσι, οι ηθοποιοί μπορούν να εμφανίζονται στη μεγάλη ή τη μικρή οθόνη ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, εφόσον τους το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους. Κάποιοι μάλιστα συνεχίζουν να είναι μάχιμοι ακόμα και μετά τα 90 τους χρόνια, βάζοντας τα γυαλιά ακόμα και σε πολύ νεότερους με την ενέργειά τους. Ας δούμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

<a href="/en/afieromata/afieroma-skinothetes-poy-ekanan-remake-ston-eayto-toys/69666">Αφιέρωμα: Σκηνοθέτες που έκαναν remake στον εαυτό τους</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑφιέρωμα: Σκηνοθέτες που έκαναν remake στον εαυτό τους

Κλιντ Ίστγουντ (91)

Ο γνωστός και πολυαγαπημένος Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι ένα πραγματικό poster “boy” για την όρεξη για ζωή και δημιουργία στην τρίτη ηλικία. Η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε ήταν το “Cry Macho” (2021), ενώ από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει σκηνοθετήσει συνολικά 19 (!) ταινίες, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει 34 υποψηφιότητες στα Όσκαρ, με τον ίδιο να έχει τιμηθεί 4 φορές με το χρυσό αγαλματίδιο στα πλαίσια της εντυπωσιακής και μακροχρόνιας καριέρας του.

Γουίλιαμ Σάτνερ (90)

Ο Καναδός Γουίλιαμ Σάτνερ έχει συμπληρώσει 70 χρόνια υποκριτικής καριέρας. Ο πρώτος του ρόλος ήταν σε μια ταινία του 1951 με τίτλο “The Butler’s Night Off”. Ο ρόλος όμως που έμελλε να τον κάνει παγκοσμίως γνωστό ήταν αυτός του Κάπτεν Κιρκ στην τηλεοπτική σειρά “Star Trek”. Ο Σάτνερ θα κλείσει τα 91 τον Μάρτιο, αλλά συνεχίζει να εργάζεται στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, ενώ πρόσφατα έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα παρέα με τον ιδρυτή της Amazon, Τζέφρι Μπέζος. 

Τζέιμς Ερλ Τζόουνς (91)

Μπορεί να είναι περισσότερο γνωστός ως φωνή του Darth Vader στις ταινίες Star Wars, αλλά ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, που έγινε 91 τον Ιανουάριο, είναι ένας πραγματικός γίγαντας του θεάτρου και του σινεμά, καθώς έχει εμφανιστεί σε περίπου 200 ταινίες και σε πάνω από 40 θεατρικές παραστάσεις, εντός κι εκτός Μπροντγουέι. Το 2019, χάρισε ξανά τη φωνή του στον Μουφάσα για τις ανάγκες του live action remake του “The Lion King”, ενώ το 2021 τον είδαμε στο “Coming 2 America”.

Τζέιμς Χονγκ (93)

Ο Τζέιμς Χονγκ, που έκλεισε πρόσφατα τα 93, έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 600 εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς δουλεύει ασταμάτητα ως ηθοποιός από τη δεκαετία του ‘50 μέχρι και σήμερα! Τελευταία, συμμετείχε στο voice cast του “Turning Red” της Pixar, έπαιξε στο “Everything Everywhere All At Once” που αναμένεται να προβληθεί στα πλαίσια του επερχόμενου φεστιβάλ South by Southwest (SXSW), ενώ άλλα δύο project του είναι στο στάδιο του post production.

Τζουν Σκουίμπ (92)

Η Τζουν Σκουίμπ, η οποία είχε κλέψει την παράσταση στο υπέροχο “Nebraska” (2013) του Αλεξάντερ Πέιν, ξεκίνησε την υποκριτική της καριέρα τη δεκαετία του ‘80 και εξελίχθηκε σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά. Τον περασμένο Νοέμβριο έσβησε 92 κεράκια και αναμένεται να τη δούμε στο κινηματογραφικό “Family Squares”.

Εστέλ Πάρσονς (94)

Θέατρο, σινεμά, τηλεόραση: η Εστέλ Πάρσονς έχει κατακτήσει και τους τρεις χώρους του θεάματος κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που μετράει δεκαετίες. Το 1967 τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο εμβληματικό “Bonnie & Clyde”, αλλά το ευρύ κοινό την γνώρισε καλύτερα μέσα από τον ρόλο της γιαγιάς στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά “Roseanne”, αλλά και στο spin-off της με τίτλο “The Conners”.

Λίσα Λου (95)

Η Λίσα Λου μετανάστευσε από την Κίνα στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ‘50 και ο πρώτος της ρόλος ήταν στην τηλεοπτική σειρά “The Gale Storm Show: Oh! Susanna” το 1958. Στις επτά δεκαετίες που έχουν μεσολαβήσει, η Λου κατάφερε να χτίσει μια εκπληκτική καριέρα, κερδίζοντας μάλιστα επί τρεις συνεχόμενες χρονιές τα βραβεία Golden Horse Καλύτερης Ηθοποιού και Β’ Γυναικείου Ρόλου. To 2018 την είδαμε στην ομώνυμη κινηματογραφική μεταφορά του “Crazy Rich Asians”, ενώ στα 95 της πλέον ετοιμάζεται να εμφανιστεί στο επερχόμενο “A Dream of Red Mansions

Μελ Μπρουκς (95)

Ο Μελ Μπρουκς έχει συνδέσει το όνομά του με το είδος της κινηματογραφικής κωμωδίας, καθώς υπήρξε ο εγκέφαλος πίσω από ταινίες όπως το “Blazing Saddles”, το “Spaceballs”, και φυσικά το “The Producers”, το οποίο προσάρμοσε αργότερα σ’ ένα υπερεπιτυχημένο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ. Ο 95χρονος κωμικός, συγγραφέας και παραγωγός έχει μια αξιοζήλευτη καριέρα στον χώρο του θεάματος, την οποία περιγράφει στην αυτοβιογραφία του με τίτλο “All About Me!: My Remarkable Life in Show Business”. Αναμένουμε να ακούσουμε τη φωνή του στην animated ταινία “Blazing Samurai”, ενώ ετοιμάζει μια τηλεοπτική ταινία με τίτλο “Fairy Tale Forest”, σύμφωνα με τη σελίδα του στο IMDb.

Ντικ Βαν Ντάικ (96)

Μπορεί στη χώρα μας να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, αλλά ο Ντικ Βαν Ντάικ είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του θεάματος στις ΗΠΑ. Το τηλεοπτικό του σόου, με τίτλο “The Dick Van Dyke Show” έκανε πρεμιέρα το 1961 και είχε μια πολύ επιτυχημένη πενταετή πορεία. Μετά το τέλος του σόου, ο Βαν Ντάικ όχι απλά δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια, αλλά εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το “Mary Poppins” και το “Chitty Chitty Bang Bang”. Στα 96 του δεν φαίνεται να εμφανίζει σημάδια κόπωσης, καθώς ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο “Capture The Flag”, μια κωμωδία γύρω από μια ομάδα βετεράνων.

Άντζελα Λάνσμπερι (96)

Η Αγγλίδα ηθοποιός Άντζελα Λάνσμπερι έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο “Gaslight” (1944), για το οποίο απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ. Αυτή ήταν η πρώτη από τις συνολικά τρεις υποψηφιότητές της για το πολυπόθητο αγαλματίδιο, το οποίο απέσπασε τελικά όχι για έναν συγκεκριμένο ρόλο αλλά για το σύνολο της καλλιτεχνικής προσφοράς της το 2014. Η θεατρική της πορεία έχει επίσης στεφθεί με δάφνες και με πέντε βραβεία Tony. Ο πιο γνωστός τηλεοπτικός της ρόλος ήταν στη σειρά μυστηρίου “Murder, She Wrote” του δικτύου CBS, η οποία παιζόταν από το 1984 έως το 1996.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos