Αφιέρωμα: Η σχέση της Τζένιφερ Λόπεζ με τις rom-coms

Published: 12 Feb 2022, 03:56
Συντάκτης:

Η σχέση της Jennifer Lopez με τις ρομαντικές κομεντί είναι ακόμα μία ρομαντική κομεντί
και το θυμόμαστε με αφορμή την νέα της ταινία “Marry Me”
Αν η ποπ είναι το μουσικό είδος το οποίο χαρακτηρίζει την Jennifer Lopez, οι αισθηματικές κομεντί είναι το κινηματογραφικό. Αν και έχει συμμετάσχει σε διαφόρων ειδών παραγωγές, κάποιες από τις οποίες είχαν ενδιαφέρον, όπως το πρόσφατο “Hustlers” για το οποίο έλαβε πληθώρα υποψηφιοτήτων, ή το "Out of sight" του Στίβεν Σόντερμπεργκ παλαιότερα, οι περισσότερες δεν ήταν ιδιαίτερα καλές. Ανάμεσα σ’ αυτές ωστόσο, οι πρώτες οι οποίες έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την υποκριτική πορεία της λατίνας σταρ είναι οι τυποποιημένες, γλυκανάλατες, αφελείς και ασφαλείς ρομαντικές κομεντί που την ανέδειξαν από την δεκαετία του 2000 κι έπειτα.

<a href="/en/home-cinema-streaming/mother/68230">The mother</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe mother

Με αφορμή την νέα της ταινία “Marry Me”, που βγήκε μόλις στις κινηματογραφικές αίθουσες και στην οποία υποδύεται μια διάσημη τραγουδίστρια που επιλέγει  να παντρευτεί έναν τυχαίο, άγνωστο άνδρα που παρακολουθεί την συναυλία της, το MOVE IT θυμάται πέντε γνωστές rom coms στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει.

The Wedding Planner (2001)

Το μακρινό αλλά και όχι 2001, όπου η Lopez γνώριζε την μία επιτυχία μετά την άλλη στην μουσική της καριέρα, υποδύθηκε την Mary, μια επίσης επιτυχημένη διοργανώτρια γαμήλιων τελετών που αναζητά την αγάπη, προσπαθώντας στο μεταξύ να αποφύγει τα προξενιά του πατέρα της. Την βρίσκει, που αλλού, στο πρόσωπο του ανθρώπου του οποίου τον γάμο αναλαμβάνει. Θα μου πείτε, τι πιο σύνηθες να συμβεί. Ο Mathew McConaughey, σε μια εποχή που τον γνωρίζαμε ως τον γοητευτικό ξανθό πρωταγωνιστή κάθε ρομαντικής κωμωδίας που θυμόμαστε, επιβεβαιώνει το πρότυπο στον ρόλο του παιδιάτρου Henry και η ιστορία των δυο τους βρίσκει τον δρόμο της με κάθε προβλεψιμότητα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι το παραμύθι που μας υποσχέθηκε.

 Maid in Manhattan (2002)

Κακό λογοπαίγνιο, αλλά κλασική ιστορία μιας σύγχρονης Σταχτοπούτας. Η Marisa εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Manhattan και μεγαλώνει μόνη τον δεκάχρονο γιο της. Όταν κάνει το λάθος να δοκιμάσει το ρούχο μιας πελάτισσας (Dolce & Gabbana γαρ), γνωρίζει τον πλούσιο, υποψήφιο γερουσιαστή Chris και όλα οδηγούν με ακρίβεια σε μια μεγάλη και αναμενόμενη παρεξήγηση με αίσιο φυσικά τέλος. Η χημεία των Lopez και Fiennes μπορεί να μην είναι η πιο δυνατή, αλλά η Νέα Υόρκη κάνει την δουλειά της και τα χειρότερα κλισέ έχουν ενίοτε την χάρη τους.

Shall we Dance? (2004)

Ο επιδραστικός ρόλος του χορού και η συμφιλιωτική, εγκάρδια δύναμή του γίνονται η βάση πάνω στην οποία χτίζεται αυτή η διασκευή της ομώνυμης Ιαπωνικής ταινίας του 1996. Ο Richard Gere είναι ένας δικηγόρος που έχει χάσει την όρεξη του για ζωή και η Jennifer Lopez η σαγηνευτική δασκάλα χορού που θα τον βοηθήσει να την ξανακερδίσει. Susan Sarandon, Stanley Tucci, Richard Jenkins σε δεύτερους ρόλους, ντεμπούτο single για τις “The Pussycat Dolls” με την διασκευή του “Sway” στο soundtrack, ballroom μουσικές και δειλά χορευτικά βήματα συνθέτουν ένα πολύ ευχάριστο και χαλαρό αποτέλεσμα. Όχι ότι χρειαζόταν να πούμε κάτι παραπάνω από την κορωνίδα των αισθηματικών Richard Gere.

Monster-in-Law (2005)

To πρότυπο της κακιάς πεθεράς βρίσκει υποδειγματικό εκφραστή στο πρόσωπο της Jane Fonda, που ως υπερπροστατευτική μαμά προσπαθεί να εξολοθρεύσει την μελλοντική νύφη της. Η αδίστακτη Viola Fields κάνει τα πάντα για να εξαφανίσει την Charlie από τη ζωή του γιου της και η ταινία τραβάει τις θεματικές της στα όρια, χωρίς ωστόσο να παίρνει ποτέ τον εαυτό της στα σοβαρά. H χημεία της Fonda με την Lopez αλλά και με την σαρκαστική βοηθό της Wanda Sykes μας πείθει πολύ περισσότερο από αυτή του μελλόνυμφου ζεύγους και το αποτέλεσμα είναι όσο κακό χρειάζεται για να μας αρέσει.

What to Expect When You're Expecting (2012)

Ξεκάθαρο παράδειγμα του ότι η εμπορική επιτυχία ενός βιβλίου δεν χρειάζεται να οδηγεί απαραίτητα στην μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη. Ο ομώνυμος οδηγός του 1984 της Heidi Murkoff, που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, γίνεται μια χλιαρή ρομαντική ανθολογία που ακολουθεί όχι ένα, όχι δύο αλλά πέντε ζευγάρια που πρόκειται να γίνουν γονείς. Η Jennifer Lopez υποδύεται μια φωτογράφο η οποία δυσκολεύεται να αποκτήσει παιδί και προσπαθεί να υιοθετήσει, ενώ το καστ συμπληρώνουν ονόματα όπως οι Cameron Diaz, Elizabeth Banks, Anna Kendrick.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos