Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού

Δημοσίευση: 28 Μαΐου 2013, 00:21

"Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού" είναι μία ταινία με ελάχιστους διάλογους, που όμως λέει πολλά...

Πολύ καλή η ερμηνεία του πρωταγωνιστή, ταυτίστηκα μαζί του και πολλές φορές χρειάστηκε να επαναλάβω στον εαυτό μου "δεν είναι αλήθεια/δεν είναι ντοκυμαντέρ/είναι ταινία!"

Η κάμερα εστιάζει κυρίως στον πρωταγωνιστή, πολλές φορές είναι θολά ακόμα και αυτά που ο ίδιος βλέπει, άλλες φορές τα πλάνα είναι κουνημένα, κάτι που ωθεί το θεατή να εστιάσει στον εσωτερικό κόσμο του πρωταγωνιστή και όχι στο εξωτερικό περιβάλλον, στο συναίσθημα και όχι στην εικόνα. Παράλογη, ανεξήγητη όσο και ρεαλιστική, η ταινία αυτή με έκανε πολλές φορές να αναρωτηθώ ποιά να ήταν τα αίτια πίσω από τις πράξεις του ήρωα (γιατί να μην αναζητήσει την όποια εύκολη λύση; γιατί να μη χαρίσει το καναρίνι στο πετ-σοπ, αντί να του αγοράσει τροφή; γιατί να ξοδέψει τα τελευταία ψιλά του σε κεράκια στην εκκλησία;)...

Ώσπου πλέον σταματάω να ρωτάω "γιατί" και με ένα "γιατί έτσι!" αρχίζω απλά να παρακολουθώ τη συνέχεια, που είναι το μόνο που υπάρχει- η συνέχεια μιας ιστορίας χωρίς τέλος, ούτε δυσάρεστο ούτε ευχάριστο, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ανάλογα με τη φαντασία ή και τη διάθεση του θεατή. Τελειώνοντας η ταινία αφήνει την αίσθηση του "Συνεχίζεται..." περισσότερο, παρά του "Τέλος".

Δημοσίευση: 28 Μαΐου 2013, 00:21
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Retablo

Retablo

Σύνοψη: Σε μια απομονωμένη κοινότητα των Περουβιανών βουνοκορφών, ο 14χρονος Segundo μαθαίνει την παραδοσιακή...
6 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870