Νίκολας Κέιτζ: Στιγμές μεγαλείου!

Δημοσίευση: 24 Οκτ. 2018, 11:07
Συντάκτης:

Το "Mandy" παίχθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας (σας τα γράψαμε εδώ) και από αυτή την Πέμπτη, 25/10, θα βγει και στις αίθουσες. Ο Νίκολας Κέιτζ παραδίνει ακόμα μία σπουδαία ερμηνεία κι ας μείνουμε στο "ακόμα μία".
Τα πράγματα είναι απλά. Αν ο Κέιτζ ήταν κακός ηθοποιός, όπως πολλοί υποστηρίζουν, δεν θα υπήρχε η παρακάτω λίστα. Δεν θα τον επέλεγαν οι Κοέν, ο Λιντς, ο Σκορσέζε, ο Ρίντλεϊ Σκοτ, o Σπάικ Τζόνσι, ο Κόπολα (δεν πιάνεται, είναι θείος του...). Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάμε χρόνο όταν ουσιαστικά συμφωνούμε πως διαφωνούμε.
Επιλέξαμε τις κορυφαίες ερμηνείες του αγαπημένου μας ηθοποιού, που θα μπορούσε μεν να ελαττώσει τις ταινίες (21 συμμετοχές την τελευταία 5ετία) αλλά τίποτα δεν μπορεί να διαγράψει τους χαρακτήρες που παρέδωσε. Υπερβολικός είπατε; Nαι, είναι ο Νικ της υπέρβασης!

Raising Arizona (1987)
Απόδειξη του κωμικού ταλέντου του από νωρίς, χωρίς καν να προσπαθεί καν. Ο Κέιτζ παίζει έναν εκκεντρικό χαρακτήρα και στη στιγμή και σε κάθε κίνησή του, τον μετατρέπει σε κάτι απολθυτα φυσιολογικό. Κάτι ήξεραν τα αδέλφια Κοέν.

Leaving Las Vegas (1995)
Και ξανά οι "οχτροί" μας λένε πως δεν ήταν ερμηνεία, αλλά ήταν μόνιμα μεθυσμένος. Οκ, και πως θυμόταν τα λόγια;

Kiss of Death (1995)
Ψυχάκιας γκάνγκστερ. Δεύτερος ρόλος, αλλά είχε ο Καρούζο τον βασικό και απλά ζητούσες κι άλλο Κέιτζ...The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)
Ο Herzog πρέπει να δουλεύει πιο συχνά μαζί του.


Wild at Heart (1990)
Mόνο αυτός θα μπορούσε να είνα ο Σέιλορ, να φοράει φιδίσιο τζάκετ, να είναι ο Elvis, να χτυπιέται με speed metal και να είναι ρομαντικός...


Adaptation (2002)
Ο καλύτερος Κέιτζ. Διπλός. Ας του έδιναν δύο Οσκαρ, ένα πρώτου και ένα δεύτερου ρόλου. Being Charlie Kaufman.


Kick-Ass (2010)
Οι "εχθροί" κατηγορούν τον Νικ πως η υπερβολική ερμηνεία του καταστρέφει action ταινίες. Πάρτε να χετε!
""Now switch to Kryptoniiiite!!!!"

Και βέβαια αφήσαμε έξω κι άλλες ερμηνείες του. Σταυροδρόμια της ψυχής, Matchstick Men, Army of One, Joe, Face/off, Con Air, Κάτω Από Την Λάμψη Του Φεγγαριού. Oκ, στο "Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι" δεν ήταν καλός. Αλλά δεν φταίει αυτός, οι άλλοι φταίνε.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 24 Οκτ. 2018, 11:07
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι μέρες... εθνικής υπερηφάνειας συνεχίζονται και στα Οσκαρ! Το...
1λεπτό
H επιστροφή της Κέιτ Μπλάνσετ στο σανίδι του θεάτρου...
2 ώρες
BOX OFFICE
Aναπάντεχα θα έλεγε κανείς, το "Aστερίξ και το μυστικό...
13 ώρες