Προχωρά το "Ρισάλτο" του Βασίλη Βαφέα

Δημοσίευση: 13 Οκτ. 2015, 13:44
Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του Ρισάλτο, της νέας ταινίας του Βασίλη Βαφέα («Ρεπό», «Ο έρωτας του Οδυσσέα»), που περιγράφει με χιούμορ και ευαισθησία τη σύγκρουση μεταξύ του κόσμου του θεάματος και μιας κοινωνίας που καταρρέει. Ο Βασίλης Βαφέας υπογράφει τόσο τη σκηνοθεσία όσο και το σενάριο του Ρισάλτο και συνεργάζεται ξανά με τον Νίκο Πουρσανίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επτά χρόνια μετά τις Γυναικείες Συνωμοσίες και δεκαέξι χρόνια μετά το Κάθε Σάββατο.  

Σύνοψη: Η κεντρική ιδέα του Ρισάλτο είναι πώς οι νέοι, γεμάτοι όνειρα και ενέργεια, συνθλίβονται κάτω από το βάρος της οικογένειάς τους (γεμάτης από τραύματα, παθογένεια κ.λπ.), αλλά και της κοινωνίας, που τη χαρακτηρίζουν η αναλγησία, οι απάνθρωποι στόχοι για επιτυχία και η θέληση για απόλυτη κυριαρχία πάνω στα ανεξάρτητα άτομα. Οι καταστάσεις που βιώνει ο ήρωας της ταινίας είναι ιδωμένες μέσα από μία πλάγια και σκωπτική ματιά, που υπογραμμίζει τα κωμικά στοιχεία των διαφόρων σκηνών της ταινίας.

Το Ρισάλτο αναφέρεται σε ένα νεαρό σκηνοθέτη του θεάτρου και της τηλεόρασης, που ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από τη μία μεριά είναι ο κόσμος του θεάματος, γεμάτος λάμψη και γοητεία, που στηρίζεται στους τρεις πυλώνες της κοινωνίας, δηλαδή σεξ, χρήμα και εξουσία. Από την άλλη ο οικογενειακός του περίγυρος, που αντιμετωπίζει δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες επιδεινώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις που ούτως ή άλλως είναι περίπλοκες και τραυματικές. Ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να βρει την ισορροπία μέσα από την ερωτική αναζήτηση, που κι αυτή όμως θα τον οδηγήσει σε μονοπάτια δύσβατα. Κι όλα αυτά θα γίνουν ακόμα πιο εφιαλτικά, όταν η πολιτική κατάσταση στη χώρα γίνει επικίνδυνη με την εγκαθίδρυση μιας δικτατορίας… Θα καταφέρει ο ήρωας να βρει τη διέξοδο;

Η μουσική της ταινίας είναι του Θάνου Μικρούτσικου, τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Κωστής Γκίκας, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Νίκος Πουρσανίδης, πλαισιωμένος από τις

Αμαλία Αρσένη, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Τάκης Παπαματθαίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Κατσανδρή,  Σταύρος Μερμήγκης, Πάνος Βίτσικας, Τάσος Ράπτης, Ηλίας Γκογιάννος, Χριστίνα Χαραλαμπάκη και Χρήστος Θεοδωρίδης.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Οκτ. 2015, 13:44
Ενημέρωση: 13 Οκτ. 2015, 13:44
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos