News

Netflix 20 μήνες μετά: αξίζει;Mπορεί να φανεί παράξενο σε αρκετούς και ειδικά στους (περίπου 20.000) συνδρομητές του, αλλά το Netflix έχει ήδη συμπληρώσει περισσότερους από 20 μήνες από τη στιγμή που το Netflix ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του στην Ελλάδα.

Επομένως το χρονικό διάστημα είναι ικανό για να χρησιμοποιηθεί και να αξιολογηθεί σαν δοκιμαστική περίοδος στην αγορά της χώρας μας. Αξίζει λοιπόν η (φθηνότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα συνδρομητικά) συνδρομή; 

Στο ξεκίνημα, τα προβλήματα ήταν εμφανή: έλλειψη ελληνικών υποτίτλων σχεδόν στο σύνολο του καταλόγου, σαφέστατα περιορισμένο περιεχομένο σε σχέση με το αντίστοιχο των ΗΠΑ, έλλειψη νέων φιλμ φρέσκιας παραγωγής και περιορισμένου υλικού σε εικόνα 4Κ, για το κοινό εκείνο που διαθέτει αντίστοιχη τηλεόραση.

Έχει αλλάξει κάτι;

Στο θέμα της υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας, η πρόοδος είναι ξεκάθαρη. Προσφέρονται περισσότερες από 1.000 (σταματήσαμε κάποια στιγμή το μέτρημα) ταινίες, σειρές ή ντοκυμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους και ταινίες ή σειρές μεταγλωτισμένες στα ελληνικά.

Για το κοινό που δεν έχει πρόβλημα να παρακολουθεί τις ταινίες και σειρές του Netflix στα αγγλικά, παραμένει το ζήτημα της διάθεσης μόλις 35% του συνόλου του καταλόγου της υπηρεσίας αυτής -συγκριτικά με τις ΗΠΑ- στην ελληνική της εκδοχή, γεγονός που ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου με διαφορετικά ποσοστά και λογικά θα ανέβει μόνο με την αντίστοιχη αύξηση των συνδρομητών. Βέβαια, εδώ υπάρχει το τεράστιο πλεονέκτημα των Netflix originals (που για τους περισσότερους από εμάς αξίζουν από μόνα τους την συνδρομή των 10 ευρώ) που αυξάνονται ραγδαία και τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλους, καθώς δεν υπόκεινται στους περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων.

Στο ζήτημα των νέων κυκλοφοριών εκτός παραγωγής Netflix, η κατάσταση παραμένει ως έχει και είναι λογικό, καθώς τα υπόλοιπα κινηματογραφικά στούντιο και τηλεοπτικά δίκτυα θα φροντίσουν τα «ξεζουμίσουν» πρώτα τις πρόσφατες παραγωγές τους από πωλήσεις/ενοικιάσεις DVD/Blu-ray, και vod, πριν τις παραχωρήσουν (με το ανάλογο αντίτιμο). Για παράδειγμα πολλές δημοφιλείς σειρές είναι παρούσες αλλά όχι στον κύκλο που «παίζεται» τώρα.

Τέλος, όσον αφορά στην 4Κ ευκρίνεια, η υπηρεσία προσφέρει πολύ περισσότερες παραγωγές σε υπερυψηλή ευκρίνεια (και με απόδοση χρώματος HDR) και όλες τις δικές της.

Συμπαρασματικά: πλέον αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματά του και μπορεί σαν εναλλακτική πρόταση να διατηρήσετε ενεργό το πρόγραμμα συνδρομητικής τηλεόρασης που έχετε και να προσθέσετε και το Netflix, δεδομένου του σχετικά χαμηλού κόστους.

Δημοσίευση: 9 Σεπτεμβρίου 2017, 20:06
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορεί ο Μάθιου ΜαΚόναχι να προσπαθεί να παίζει πια...
4 ώρες
stand up comedies netlix
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Ενώ υπάρχουν διάφορα εγχώρια ταλέντα (βλέπε την υπέρτατη Κατερίνα...
7 ώρες
i am not an easy man
Σύνοψη: Ένας παράλληλος κόσμος όπου όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Ο...
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
82773
Odoen
4161
Seven
2000
UIP
1643