/ Πήγες Θερινό Σινεμά;

Θα μετρήσουμε πολλά αστέρια μέχρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στα θερινά!

Δες που πήγαμε μέχρι τώρα
News

Ελληνική ταινία μικρού μήκους στο Comic-Con InternationalΗ ελληνική ταινία μικρού μήκους «9023» έγινε δεκτή στο Comic-Con International και θα διαγωνιστεί μαζί με άλλα 9 φιλμ για το βραβείο καλύτερης ταινίας Horror/Suspense.

Το «9023» διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό παρόν, στο οποίο, λόγω ενός μεγάλου λιμού που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη βρώση μη-παραγωγικών πολιτών. Μέσα από μία ακραία αλληγορία, η αφήγηση της ταινίας λειτουργεί ως καυστικό σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας και της κρίσης που βιώνει.

Το Comic-Con International, που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στο San Diego των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα events της pop κουλτούρας παγκοσμίως.

Τη σκηνοθεσία του «9023» υπογράφουν ο Σωτήρης Πετρίδης και η Τάνια Ναναυράκη, ενώ την παραγωγή ο Δημήτρης Τσακαλέας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Κωχ, Νίκος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός και Ελένη Θυμιοπούλου.

Το «9023» -εκτός της συμμετοχής του στο Comic-Con- ήδη μετρά συμμετοχές σε 23 Διεθνή Φεστιβάλ σε 13 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ έχει αποσπάσει και 3 βραβεία.

Η προηγούμενη ταινία τους #NotAlone, είχε επίσης προβληθεί στο Comic-Con.

Περισσότερα εδώ.

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2018, 17:09
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

clapper
Σύνοψη: Ο Eddie Krumble (Ed Helms) με τον φίλο...
21 λεπτά
Αν για κάποιο λόγο είχε κανείς την απορία πώς...
40 λεπτά
Ακόμα περισσότερο και καλύτερο σινεμά κάτω από τ’ αστέρια! Η...
15 ώρες