Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ συνεχίζει με sci-fi έκπληξη

Δημοσίευση: 15 Ιουλίου 2023, 16:40
Συντάκτης:

Ο αεικίνητος Στίβεν Σόντερμπεργκ διανύει μία από τις πιο δραστήριες φάσεις της πραγματικά ενδιαφέρουσας καριέρας του. Ο Αμερικανός και βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των κινηματογραφικών “Traffic” και “Sex, Lies & Videotapes” έχει κι αυτός μεταπηδήσει στον χώρο της τηλεόρασης. Και μετά την πρόσφατη πρεμιέρα της νέας του σειράς για το HBO Max, με τίτλο “Full Circle”, ο Σόντερμπεργκ όχι απλά δεν έκατσε να κάνει ένα διάλειμμα, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα το trailer για ένα –μέχρι σήμερα– μυστικό project του.

<a href="/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Το “Command Z” είναι λοιπόν η νέα σειρά σειρά που θα φέρει την υπογραφή του και θα έχει ως πρωταγωνιστή τον Μάικλ Σέρα (“Superbad”) στον ρόλο ενός επιστήμονα που αναθέτει μια ιστορική αποστολή στους συνεργάτες τους: θα πρέπει να ταξιδέψουν στο παρελθόν, μέσω μιας σκουληκότρυπας που έχει ανακαλυφθεί σ’ ένα πλυντήριο, για να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας και να σώσουν τον κόσμο.

Πρόκειται για μια sci-fi σάτιρα σε 8 μέρη, στα οποία θα εμφανιστούν ο stand-up κωμικός Ρόι Γουντ Τζούνιορ και ο ηθοποιός Λιβ Σράιμπερ (“Wolverine”). To “Command Z” είναι ένα project που χρηματοδότησε ο ίδιος ο Σόντερμπεργκ και δεν εντάσσεται στη συμφωνία που έχει με τη Warner Bros και το HBO. Γυρίστηκε στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στη σκηνοθεσία του “Magic Mike’s Last Dance” και του “Full Circle”, ενώ θα είναι διαθέσιμο για streaming αποκλειστικά μέσω του website της Extension 765, η οποία είναι η εταιρεία παραγωγής του.

Κι επειδή, όπως είπαμε και παραπάνω, ο Σόντερμπεργκ είναι ένας από τους πιο δραστήριους κινηματογραφιστές εκεί έξω, το “Command Z” δεν είναι το μόνο project που τον απασχολεί, καθώς εκτέλεσε χρέη παραγωγού για το “Divinity”, μια ταινία που έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2023 στο Φεστιβάλ του Sundance, ενώ το επόμενο σκηνοθετικό του εγχείρημα, μια ταινία με τίτλο “Presence”, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο του pre-production.

Ο ίδιος, σε πρόσφατη συζήτησή του με τον Ντέιβιντ Φίντσερ στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Tribeca, είχε πολλά και ενδιαφέρονται να πει σχετικά με τη χρήση νέων τεχνολογιών στο σινεμά και ειδικά για το Α.Ι., το οποίο δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο να χαθούν δουλειές στη βιομηχανία λόγω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, γεγονός που αποτελεί κι έναν από τους λόγους των πρόσφατων απεργιών τόσο των ηθοποιών όσο και των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, ο Σόντερμπεργκ δήλωσε τα παρακάτω:

«Δεν φοβάμαι το Α.Ι. γιατί δεν έχει εμπειρία από τη ζωή. Δεν έχει πάθει ποτέ χανγκόβερ. Δεν έχει φτιάξει ποτέ ένα γεύμα για κάποιον που αγαπάει. Δεν έχει νιώσει ποτέ φόβο καθώς γυρνάει μόνο του αργά το βράδυ στο σπίτι. Δεν έχει νιώσει ποτέ ανασφάλεια επειδή κάποιος παλιός συμμαθητής του από το Λύκειο έγινε εξαιρετικά επιτυχημένος. Είναι απλά ένα ακόμα εργαλείο. Αν μπορεί να σε βοηθήσει να τελειώσεις το πρώτο σχεδίασμα ενός σεναρίου, τότε τέλεια. Αλλά, μπορεί να το ολοκληρώσει κιόλας και να το κάνει και σπουδαίο; Σε καμία περίπτωση».

Tο τρέιλερ μπορείτε να το δείτε εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos