Μάρτιν Σκορσέζε + Τοντ Φιλντ. Το θέλουμε.

Δημοσίευση: 31 Οκτ. 2023, 17:12
Συντάκτης:

Το περσινό “Tár”, η μεγαλειώδης επιστροφή του Τοντ Φιλντ (“Little Children”) πίσω από την κάμερα μετά από απουσία 16 ετών, ανανέωσε το ενδιαφέρον του κοινού για τον Αμερικανό δημιουργό και το επόμενο βήμα του. Παρότι ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει η πιθανότητα συνεργασίας του με τον Άνταμ Σάντλερ, είχε επίσης πει ότι το “Tár” ίσως και να είναι η τελευταία του ταινία. Τελικά, το τοπίο ξεδιάλυνε όχι από τον ίδιο, αλλά από έναν άλλο σπουδαίο δημιουργό, τον Μάρτιν Σκορσέζε.

<a href="/nea/o-skorseze-tha-kanei-tainia-gia-ton-sinatra-me-ton-nti-kaprio-protagonisti/69766">Ο Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή

Πριν από μερικούς μήνες, ο Σκορσέζε είχε αποκαλύψει ότι βρίσκεται στη διαδικασία μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη του “Home”, του βιβλίου της Αμερικανίδας συγγραφέως Μέριλιν Ρόμπινσον που αποτελεί μέρος μιας σειράς τεσσάρων μυθιστορημάτων που φέρει τον τίτλο “Gilead” και περιλαμβάνει τα “Gilead”, “Home”, “Lila” και “Jack”. Και παρότι αυτό δεν είναι το μόνο project του Μάρτι, καθώς έχει επιβεβαιωθεί και το “The Wager” για το Apple TV+, ο θρυλικός Αμερικανός σκηνοθέτης δεν θα βάλει στην άκρη το “Home”. Το αντίθετο μάλιστα: έχει μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν τον Τοντ Φιλντ.

“Θέλω να κάνω άλλη μια ταινία, αν μπορέσω. Μου αρέσει να πηγαίνω παρακάτω. Ο Τοντ Φιλντ, ο Κεντ Τζόουνς (σημ: Αμερικανός σεναριογράφος) κι εγώ έχουμε ετοιμάσει ένα σενάριο για το ‘Home’, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μέριλιν Ρόμπινσον. Είχαμε έτοιμη μια εκδοχή του πριν από ένα χρόνο, πριν την απεργία των σεναριογράφων. Τώρα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε και το σενάριο του ‘Jack’. Επίσης, ο Τοντ ενδέχεται να κάνει το ‘Gilead’”, δήλωσε ο Σκορσέζε στο περιοδικό Sight & Sound.

Η σεναριακή προσαρμογή των μυθιστορημάτων της Ρόμπινσον από τρεις σημαντικούς δημιουργούς, με τον Σκορσέζε να βάζει το χεράκι του σε κάθε project, θα έχει αναμφίβολα μεγάλο ενδιαφέρον. Και τα ζητήματα που πραγματεύονται τα βιβλία της Ρόμπινσον σίγουρα ταιριάζουν στις ευαισθησίες των τριών καλλιτεχνών. Η σειρά “Gilead” αφηγείται τις ιστορίες δύο οικογενειών που ζουν σε μια μικρή πόλη της Άιοβα και μιλά για την πίστη, τη φυλή και την αγάπη, καθώς και τα ιδανικά, τα πιστεύω, τις αντιφάσεις, τις αποτυχίες και τις ελπίδες του λαού των ΗΠΑ. Και με την επίσημη λήξη της απεργίας της Ένωσης Σεναριογράφων τις Αμερικής, στις 23 Σεπτεμβρίου, έχουμε σίγουρα πολλά να περιμένουμε από αυτή την εκρηκτική τριάδα.

Πρώτη δημοσίευση: 31 Οκτ. 2023, 17:12
Ενημέρωση: 31 Οκτ. 2023, 17:15
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos