Η Βληχή του Γιώργου Λάνθιμου στη Νέα Υόρκη

Δημοσίευση: 17 Aug 2023, 17:55
Συντάκτης:

Σε ένα από τα παλιότερα και πιο σημαντικά κινηματογραφικά Φεστιβάλ των ΗΠΑ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (NYFF) , θα κάνει την αμερικανική πρεμιέρα της η Βληχή του Γιώργου Λάνθιμου, συνοδεία μουσικών συνόλων, με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν και τον Νταμιάν Μποννάρ. H ταινία αποτελεί ανάθεση του προγράμματος The Artist on the Composer – μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού ΝΕΟΝ. Η παραγωγή, από πλευράς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , καθώς και η πραγματοποίηση της αμερικανικής πρεμιέρας υλοποιούνται με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

<a href="/nea/kannes-2024-giorgos-lanthimos-thelo-na-eho-dimioyrgiki-eleytheria/69891">Κάννες 2024 - Γιώργος Λάνθιμος: "Θέλω να έχω δημιουργική ελευθερία"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΚάννες 2024 - Γιώργος Λάνθιμος: "Θέλω να έχω δημιουργική ελευθερία"

Ο Λάνθιμος υπέγραψε την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας, η οποία γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο και πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της με μεγάλη επιτυχία στις 6 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Το μουσικό σενάριο της Βληχής αποτελείται από έργα των Γ. Σ. Μπαχ / Κνουτ Νύστεντ και Τόσιο Χοσοκάβα, τα οποία θα ερμηνευτούν ζωντανά συνοδεία μουσικών συνόλων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης, στο Lincoln Center, στο πλαίσιο του προγράμματος The Artist on the Composer.

Διαβάστε τι δήλωσε η Έμμα Στόουν για τη συνεργασία της με τον Έλληνα δημιουργό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos