Φεστιβαλ

Πανόραμα 17: Η αφίσα και το φετινό πρόγραμμαΤο 30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου σηκώνει αυλαία  στις 18 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το μακροβιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας αποκαλύπτει την επίσημη αφίσα του, αλλά και μια γενική ματιά στο φετινό πρόγραμμα:

Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα:  περιλαμβάνει οκτώ επιλεγμένες ταινίες από την φετινή ευρωπαϊκή παραγωγή, οι οποίες διακρίθηκαν σε φεστιβάλ του εξωτερικού, ωστόσο δεν έχουν ακόμα παιχτεί στη χώρα μας

Αφιέρωμα στο Λουκίνο Βισκόντι:  Μια ρετροσπεκτίβα στο έργο του κορυφαίου Ιταλού δημιουργού που περιλαμβάνει από τις πρώτες και λιγότερο γνωστές του ταινίες μέχρι τα διεθνούς αναγνώρισης αριστουργήματα του.

Η Γοητεία του Μαυρόασπρου: Το Πανόραμα και η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, μας προτείνουν ταινίες που σφράγισαν την αισθητική του μαυρόασπρου κινηματογράφου στην σύγχρονη ιστορία του. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κυρίως Ελληνικές αλλά και κάποιες ευρωπαϊκές ταινίες.

30 Χρόνια Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου: Το φετινό Πανόραμα γιορτάζει μαζί και τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Eυρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και προβάλλει μια επιλογή βραβευμένων από την EFA ταινιών.

Το καθιερωμένο πρόγραμμα «Διεθνής Εικόνα σε Πρώτη Προβολή» θα παρουσιάσει και φέτος  πολυαναμενόμενες avant premieres απ’ όλο τον κόσμο.

Mίνι αφιέρωμα στο Νίκο Κούνδουρο, με την προβολή ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη.

Tέλος, θα προβληθεί μια επιλογή μικρού μήκους ταινιών της Horme Pictures και του New York College.

Δημοσίευση: 5 Οκτ. 2017, 19:39
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ‘Unsane’ του Steven Soderbergh δεν βγαίνει στις αίθουσες...
14 hours
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ βρίσκεται σε συζητήσεις να σκηνοθετήσει το...
15 hours
Αμέσως μετά την σκηνοθετική αποτυχία της με το αμφιλεγόμενο...
16 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
23434
Odeon
10138
Odeon
9237
UIP
8867