/ Πήγες Θερινό Σινεμά;

Θα μετρήσουμε πολλά αστέρια μέχρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στα θερινά!

Δες που πήγαμε μέχρι τώρα
Φεστιβαλ

Open Air 17: "Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα" στο Μουσείο Σύγχρονης ΤέχνηςΤο 7th Athens Open Air Film Festival συνεχίζεται απόψε Σάββατο 22/7 στις 21.30, με την προβολή της ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, «Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα»/1979, στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα).

Την προβολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους η σύζυγος και συνεργάτης του δημιουργού, Μαρί-Λουίζ Νικολαΐδη, οι ηθοποιοί Μπέτυ Λιβανού και Χρήστος Βαλαβανίδης και ο κριτικός κινηματογράφου Παναγιώτης Τιμογιαννάκης. Την ταινία θα προλογίσει ο Ζήνος Παναγιωτίδης (διανομέας της ταινίας στην πρώτη της κυκλοφορία - Rosebud21).

Μία από τις αδιαφιλονίκητες και πιο διαχρονικά cult δημιουργίες του ελληνικού σινεμά, ταινία-τομή στη μοντέρνα μεταστροφή της εγχώριας κινηματογραφίας, τα ατίθασα «Κουρέλια» του Νίκου Νικολαΐδη είναι ο Άλκης Παναγιωτίδης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ο Χρήστος Βαλαβανίδης και η Ρίτα Μπενσουσάν: τέσσερις σαραντάρηδες φίλοι, μεγαλωμένοι στα χρόνια της δεκαετίας του '50, οι οποίοι ξανασυναντιούνται μετά από πολλά χρόνια για να οργανώσουν ένα άτυπο και επιθετικό ρέκβιεμ στη γενιά τους. Κι αυτό που ο Νικολαΐδης αναπαριστά, μέσα από την εντυπωσιακή σκηνοθετική αντίληψή του, είναι μια απρόσμενη ιστορία παρέας, ένα παραβατικό χρονικό σεξ, βίας και ροκ εντ ρολ το οποίο ξεσπά σαν εκτόνωση και σπαρακτικός αποχωρισμός για μια ολόκληρη εποχή.

H ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους, θα είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ και με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Είσοδος Ελεύθερη. Η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. Σε όλους τους χώρους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Η ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης  έχει χωρητικότητα 200 ατόμων. Η προβολή είναι ελεύθερη και θα διανεμηθούν,  με σειρά προτεραιότητας, 200 ατομικά δελτία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 20:00 στον χώρο του ΕΜΣΤ.

Δημοσίευση: 22 Ιουλίου 2017, 13:28
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η νέα ταινία του Σπάικ Λι έχει γνωρίσει την...
4 λεπτά
expanse season 3
Με την τρίτη σεζόν του The Expanse να ολοκληρώθηκε...
20 ώρες
Σύνοψη: Το 1938 Γερμανοί επιστήμονες διασπούν το άτομο, και...
22 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο