Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Ριβιέρα!

Ένα από τα αγαπημένα κινηματογραφικά στέκια του κέντρου των Αθηνών είναι η «Ριβιέρα», ένα σινεμά συνδεδεμένο με τα Εξάρχεια, το οποίο μετράει σχεδόν 50 χρόνια ζωής. Για την ακρίβεια το 2019 θα κλείσει 50 χρόνια, καθώς το 1969 ο Θόδωρος Ρίγγας δημιούργησε τον κινηματογράφο στην θέση δύο καμένων νεοκλασικών κτηρίων. Και τι καλύτερη ιδέα από το να αξιοποιηθεί ο χώρος για ένα σταθερό  καλοκαιρινό ραντεβού, όλων όσων συχνάζουν και περνούν από το κέντρο, και κυρίως από τον ιδιαίτερο χώρο των Εξαρχείων. Ο Ρίγγας δημιούργησε επίσης την Αθηναία στο Κολωνάκι, ενώ απέκτησε και το Βοξ στα Εξάρχεια. Τη Ριβιέρα σήμερα διαχειρίζεται η κόρη του και αρχαιολόγος Πέγκυ Ρίγγα.

Η αγάπη του δημιουργού της αλλά και η επιμονή, παρά τους δύσκολους καιρούς, της συνεχίστριας, είναι εμφανείς σε αυτόν τον τόσο όμορφο και περιποιημένο χώρο, με σινεφίλ αναφορές, όπως posters παλιών ταινιών. Για μία στιγμή, ή τελοσπάντων για όσο κρατάει η ταινία, νομίζεις ότι δεν βρίσκεσαι στο κέντρο, αλλά έχεις μεταφερθεί κάπου στην εξοχή. Σε αυτό συμβάλλουν τα χαλίκια κάτω, τα πολλά δέντρα που περιβάλλουν τον χώρο, και την οθόνη, νιώθοντας πως είσαι σε δάσος, στο οποίο κάποιος κολλημένος με το σινεμά εγκατέστησε την οθόνη, αλλά και το σιντριβάνι μπροστά από την οθόνη, για όμορφες, ρομαντικές αθηναϊκές βραδιές. Φυσικά και σταματάει να λειτουργεί κατά την διάρκεια της ταινίας, γιατί ναι μεν είναι ρομαντικό αλλά να ακούμε και τίποτα.

Οι φωνές των πολύβουων Εξαρχείων μπορεί να μην εξοβελίζονται απόλυτα, αλλά έχει και αυτό την χάρη του. Άλλωστε, αυτό είναι το mood της περιοχής, μία φασαριώζικη, παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Και η «Ριβιέρα» σίγουρα το προσφέρει.

Εξάρχεια, Βαλτετσίου 46, Τηλ. 210 3844827. Κάθε Τετ. € 5,00

Δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2018, 17:31
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγνό σινεφιλικό πόθο αποτελεί η επιστροφή του Ντέιβιντ Λιντς...
4 λεπτά
Στο MOVE IT αγαπάμε τα θερινά σινεμά, την μοναδική...
15 λεπτά
Θυμάστε την Paulina Garcia, την Χιλιανή ηθοποιό από την...
42 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
23243
Strada
5500
Tulip
5415