Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Λιλά!

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε όταν περάσαμε το κατώφλι του θερινού κινηματογράφου Λιλά για να δώσουμε συνέχεια στο μεγάλο αφιέρωμα του MOVE IT (www.moveitmag.gr) στα θερινά σινεμά.

Δυστυχώς ως τότε, δεν το είχαμε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν και είναι κάτι που το μετανοίωσαμε και υποσχόμαστε ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο, καταπράσινο, κατάφυτο, με μικρές γλάστρες με βασιλικό (που πάντα μας συγκινεί και διώχνει και τα κουπούπια...)  σε κάθε τραπέζι και μεγαλύτερες αμφιθεατρικά του κεντρικού διαδρόμου που μαζί με το ψιλό χαλίκι, στήνουν ένα πανέμορφο σκηνικό.

Ο Κινηματογράφος ΛΙΛΑ λειτούργησε για πρώτη φορά το 1969 και λειτουργεί έκτοτε ανελλειπώς. Παραμένει μάλιστα, σε πείσμα των καιρών, ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης-Πατησιών.

Το πιο σημαντικό: τον τρέχουν ευγενέστατοι άνθρωποι που πάνω απ’όλα αγαπούν τον κινηματογράφο 365 μέρες τον χρόνο (άλλωστε τον χειμώνα διατηρούν το εξίσου πανέμορφο Oscar Digital Cinema, εκεί που είδα την πρώτη ταινία της ζωής μου, την οποία δυστυχώς δεν θυμάμαι! ).

Στα μεγάλα σύν ο ικανοποιητικότατος ψηφιακός ήχος, έστω και αν ο χώρος περιτριγυρίζεται από πολυκατοικίες, η εικόνα που ανταποκρίνεται εξαιρετικά στα στάντας ευκρίνειας, το δωρεάν wifi (για το διάλειμμα, ε; Το νου σας!) και ένα πολύ όμορφο κυλικείο με ένα κολάζ εικόνων από τον παλιό καλό ασπρόμαυρο κινηματογράφο.

Αν βοηθούσε λίγο και το υποτονικό "Spinning man", η εμπειρία μας θα άγγιζε τον υψηλότατο βαθμό.

«Καλώς ήρθατε», μας καλωσορίζει η καλαίσθητη πινακίδα, πνιγμένη στο πράσινο.

Καλώς σας βρήκαμε.

Λιλά. Νάξου 115, Αγ. Λουκάς, Πατήσια. Τηλ.: 2102016849. Εισιτήρια: € 7,50, φοιτ., άνεργοι & άνω των 65 € 6,00, παιδ. € 5,00. Κάθε Τρ., Τετ. τα δύο άτομα με ένα εισιτήριο.

Δημοσίευση: 10 Ιουνίου 2018, 22:35
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θυμάστε την Paulina Garcia, την Χιλιανή ηθοποιό από την...
3 min
Με αφορμή την τρίτη σεζόν του The Good Place,...
56 min
Τα People’s Choice Awards -Βραβεία Κοινού στον κινηματογράφο, την...
1 hour

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
23243
Strada
5500
Tulip
5415