Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Hλέκτρα-Λουτράκι!

Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2020, 20:16

To ΜΟVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στα θερινά σινεμά - κοσμήματα της Ελλάδας. Της χώρας με τους περισσότερους θερινούς κινηματογράφους στον πλανήτη, σε αναλογία πληθυσμού και έκτασης.

<a href="/nea/cine-paris-epistrefei-kalokairi-toy-2024-ypo-tin-epimeleia-toy-cinobo/68668">To Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo

Στο ομορφότερο σημείο του Λουτρακίου  δίπλα στη θάλασσα περιτριγυρισμένος από αιωνόβιους ευκαλύπτους , γιασεμιά και μπουκαμβίλιες  βρίσκεται από το 1937 ένας από πιο ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους στη Ελλάδα.

Μέχρι το 1981 λειτούργησε και χειμερινή αίθουσα, όμως ο σεισμός που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του σε όλο το Λουτράκι επηρέασε αναπόφευκτα και τον κινηματογράφο Ηλέκτρα. Η οροφή της χειμερινής αίθουσας είχε υποστεί σοβαρές ζημιές που θα έθεταν σε κίνδυνο το πέρασμα των θεατών, καθώς η είσοδός της θερινής αίθουσας ήταν κοινή με την χειμερινή.

O  Mιχαλής και ο Παναγιώτης Δρίτσας στη σκέψη του κινδύνου και το φόβο να χαθεί η σεζόν αποφάσισαν  να ενώσουν  τις δύο αίθουσες και να δημιουργήσουν  το θερινό σινεμά. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση από όλες τις απόψεις, οικονομικές και συναισθηματικές.

Απο  το 1981 μέχρι το 2015 λειτούργησε η θερινή αίθουσα  με τους χαρακτηριστικά μεγάλους χώρους της. Το 2015 οι καταστάσεις ήταν τέτοιες που ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να πραγματοποιήσουν την δεύτερη μεγαλύτερη αλλαγή στο κινηματόγραφο. Έτσι, με μεράκι και σεβασμό, δημιούργησαν έναν χώρο αντάξιο της ιστορίας του. Ο Ευθύμιος και Αλκιβιάδης Δρίτσας  απο το 2016 συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, όντες η τρίτη γενιά κινηματογραφιστών. 

Η Ηλέκτρα είναι ένας υπέροχος κινηματογράφος σε μια περιοχή πολύ κοντά στην Αθήνα, ιδανική για μια μικρή απόδραση, με μια ταινία σε ένα χώρο με θέα θάλασσα και βουνό, σαν ένα κερασάκι στην τούρτα...

Ηλέκτρα. Γεωργίου Λέκκα 9, Λουτράκι. Τηλ. 2744 028757

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Under Paris

Under Paris

Σύνοψη:Την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει το κομμάτι της με φιέστα αθλητών...
1ώρα
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos