Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Cine Πολεμικό Μουσείο!

Δημοσίευση: 14 Aug 2022, 13:19
Συντάκτης:

Το MOVE IT σας πάει θερινό σινεμά. Επισκεπτόμαστε τους πανέμορφους κινηματογράφους της πόλης και σας τους παρουσιάζουμε καταγράφοντας τις εντυπώσεις μας.

<a href="/nea/cine-paris-epistrefei-kalokairi-toy-2024-ypo-tin-epimeleia-toy-cinobo/68668">To Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo

Κάθε φορά που ανοίγει ένα νέο σινεμά είναι ένας μικρός θρίαμβος του πολιτισμού, μια κερδισμένη μάχη που πάντα την έχουμε ανάγκη όσοι και όσες αγαπάμε τον κινηματογράφο. Ειδικά μετά τα συνεχή δυσάρεστα νέα φέτος, με το κλείσιμο αρκετών αιθουσών.

Και το θερινό σινεμά είναι μια συνθήκη των ελληνικών αστικών προορισμών που ομορφαίνει την ποιότητα ζωής μας.

Μια νέα άφιξη λοιπόν στον χάρτη των θερινών κινηματογραφικών αιθουσών της Αθήνας, είναι το Cine Πολεμικό Μουσείο. Πίσω ακριβώς από το Πολεμικό Μουσείο, στο οποίο ανήκει ο χώρος, οπότε με την ονομασία είναι ξεκάθαρη η σύνδεσή του με μια πολιτιστική δραστηριότητα. Άργησε μεν να ανοίξει (πόλεμος, πανδημία δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις στον αρχικό σχεδιασμό), αλλά ετοιμάζεται να αφήσει έντονο στο στίγμα του μέχρι τέλη Σπτεμβρίου, αν ο καιρός βοηθήσει.

Ένας όμορφος και εξαιρετικά καλοσχεδιασμένος κινηματογράφος, με διαφορετικές θέσεις (σεζ λονγκ στην πρώτη σειρά παρακαλώ), υποδειγματικά αμφιθεατρικός, με τις σωστές αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και πλήρη πρόσβαση σε ΑμεΑ, ώστε να απολαύσουν αβίαστα την κινηματογραφική εμπειρία.

«Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς μας στόχους», εξηγεί ο Γιώργος Τσιτσόπουλος, επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης του σινεμά μαζί με τον Πάνο Παπαδάκο. «Θέλουμε στον χώρο μας να έχουν όλοι πρόσβαση ανεξαιρέτως, να χαρούν την ταινία, χωρίς να προβληματιστούν για τον χώρο που θα μπορέσουν να καθήσουν με το αμαξίδιό τους.

Η προτεραιότητά μας είναι η άνεση του θεατή και οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προβολής ταινίας. Όπως θα θέλαμε εμείς οι ίδιοι να παρακολουθήσουμε ένα φιλμ».  

Και δεν έχει άδικο. Μεγάλη οθόνη (13Χ6), φοβερός -επιτέλους- ήχος (βοηθά το γεγονός πως δεν υπάρχουν κατοικίες σε κοντινή απόσταση), τρομερά ευγενικό προσωπικό που σε καλοσωρίζει με ένα welcome drink, ενημερωμένο μπαρ (στο οποίο προσεχώς θα προστεθούν cocktails και finger food), καλαίσθητος χώρος με άφθονο πράσινο.

Άλλη μια εξαιρετική πρόταση για θερινό λοιπόν προστέθηκε στις επιλογές σας…

Cine Πολεμικό Μουσείο. Ριζάρη 2, Ευαγγελισμός. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Under Paris

Under Paris

Σύνοψη:Την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει το κομμάτι της με φιέστα αθλητών...
2 ώρες
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos