Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Αρίων!

Δημοσίευση: 21 Ιουλίου 2018, 16:12
Συντάκτης:

Ένα μαγικό χωριό, από τους πιο όμορφους οικισμούς στην Ελλάδα, έχει και τον δικό του, ξεχωριστό θερινό κινηματογράφο.

Η πρωτεύουσα του τουρισμού στη Λέσβο είναι η κοσμοπολίτικη Μήθυμνα (Μόλυβος) με τον παραδοσιακό οικισμό του ο οποίος στην κορυφή του ξεχωρίζει το ενετικό φρούριο, δημιουργώντας έτσι μια εικόνα παραμυθένια, μοναδική. Tο καλοκαίρι στη Μήθυμνα υπάρχει ο θερινός κινηματογράφος - open Air cinema ΑΡΙΩΝ ένας από τους δύο μοναδικούς θερινούς σε όλο το νησί της Λέσβου.

Ο κινηματογράφος συστάθηκε από το 1992, η οικογενειακή επιχείρηση όμως που το διαχειρίζεται βρίσκεται στο χώρο από το 1953. Η 65χρονη ενασχόληση με τον κινηματογράφο έχει αναθρέψει τρεις γενιές και ο έρωτας με την ακτίνα του προβολέα είναι τόσο δυνατός, έχοντας ξεπεράσει σχεδόν όλες τις κρίσεις του κλάδου (τηλεόραση, βίντεο, ψηφιακή εποχή) και ειδικά στην επαρχία και δη σε νησί που δεν είναι (δυστυχώς) στην πρώτη γραμμή της τουριστικής επικαιρότητας.

Το Open Air Cinema ΑΡΙΩΝ βρίσκεται στις παρυφές του παραδοσιακού οικισμού, πνιγμένος από το «θεριό» (αναρριχώμενος πεντάφυλλος κισσός) διαθέτοντας 200 καθίσματα και μία αρκετά μεγάλη οθόνη 11m χ 4m. Το 2015 ο κινηματογράφος (αναγκαστικά, αν και ήδη λησμονούμε την σελινόιτ εποχή) πέρασε στην digital εποχή αποκτώντας ένα ψηφιακό προτζέκτορα Barco 15κ και ήχο Dolby digital surround. Το πρόγραμμα ταινιών του κινηματογράφου είναι μια σύνθεση  εμπορικών και ποιοτικών ταινιών του καλοκαιριού, χωρίς βέβαια να λείπουν οι ταινίες που ξεχώρισαν το χειμώνα.

Στις καλοκαιρινές νύχτες του κινηματογράφου ΑΡΙΩΝ συναντάς ντόπιους,  Έλληνες παραθεριστές αλλά και τουρίστες που για αυτούς είναι μια μοναδική open air κινηματογραφική εμπειρία. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7€ και για τα παιδιά 5,5€ ενώ το σύνηθες είναι μία προβολή στις 21:30.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 21 Ιουλίου 2018, 16:12
Ενημέρωση: 21 Ιουλίου 2018, 16:12
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ