Τρεις αδερφές

Τρεις αδερφές - κριτική ταινίας

Τρεις αδερφές, που είχαν σταλεί παρακόρες σε πλούσιες οικογένειες στην πόλη, συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια, όταν αναγκάζονται, για διαφορετικούς λόγους, να επιστρέψουν στο πατρικό τους σε ένα φτωχό χωριό της ορεινής Ανατολίας. Στη σκιά των χιονισμένων βουνοκορφών, υπό το βλέμμα του αυταρχικού πατέρα, οι τρεις γυναίκες μοιάζει να επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος, σε ένα ζοφερό παραμύθι που συνδυάζει Τσέχοφ και αδερφούς Γκριμ. 

Ο Αλπέρ καταστρώνει την αφήγησή του με μεγάλη υπομονή, δημιουργώντας ένα κομψό κινηματογραφκό ψηφιδωτό που αντανακλά την σκληρή Τουρκία της επαρχίας, πολύ μακριά από τα γυαλιστερά σίριαλ της Κωνσταντινούπολης. Οι καθημερινοί ήρωές του μοχθούν και ονειρεύονται για ένα καλύτερο μέλλον, όμως πολύ συχνά ο τραχύς ρεαλισμός τσακίζει τα όνειρα. Πατριαρχία, οικονομική ανέχεια, αδιάρρηκτα δεσμά με τον τόπο καταγωγής, παραδόσεις, όλα αυτά δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό απο τον οποίο πολύ δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις.. 

Ο Αλπέρ καταφέρνει με τον υπνωτιστικό αφηγηματικό ρυθμό του και τα πολύ εύστοχα καδραρίσματα ενός μαγευτικά άγριου τοπίου (χωρίς να αποφεύγει αρκετή κατά διαστήματα φλυαρία στους διαλόγους του), να σε απορροφήσει, να σε εντάξει στην δραματουργία του και να σε οδηγήσει στο αναπόφευκτο δράμα. 

Πρώτη δημοσίευση: 20 Δεκ. 2019, 14:28
Ενημέρωση: 26 Δεκ. 2019, 19:12
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Τρεις αδερφές (Kiz Kardesler)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Galveston

Galveston

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Το 1988 στη Νέα Ορλεάνη, ο Roy (Ben Foster) ως hitman αναλαμβάνει μία...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου