Στο West End του Λονδίνου της δεκαετίας του 1950, τα σχέδια για την κινηματογραφική μεταφορά ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου διακόπτονται απότομα όταν ένα βασικό μέλος του συνεργείου δολοφονείται.

Όταν ο αποτραβηγμένος από τον κόσμο επιθεωρητής Stoppard (Sam Rockwell) και η πρόθυμη αρχάρια Constable Stalker (Saoirse Ronan) αναλαμβάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αινιγματικό παιχνίδι υπόπτων, ερευνώντας τη μυστηριώδη ανθρωποκτονία με δικό τους κίνδυνο.

Kωμικό, υχάριστο whodunit, το οποίο παρωδεί με το σύμπαν της Άγκαθα Κρίστι, αλλά ενστερνίζεται πλήρως τον υφολογικό της σχεδιασμό και το κάνει κομψά, έτσι ώστε πολύ πιθανό να το τιμήσουν οι φανς της διάσημης συγγραφέως. 

Υστερεί βεβαίως σε φινέτσα, σεναριακή καπατσοσύνη και ευφυία, αλλά και κωμικό τάιμινγκ οταν αναπόφευκτα το συγκρίνει κανείς με το "Knives Out", εξαιρείται η Σίρσα Ρόναν, η οποία δείχνει να νιώθει περισσότερο απ' όλους (και από τον μάλλον βαριεστημένο συμπρωταγωνιστή της, Σαμ Ρόκγουελ) και δίνει ένα μίνι ρεσιτάλ, όσο της το επιτρέπει το σενάριο βέβαια.

Περνάει ευχάριστα η ώρα, ίσως θα ταίριαζε και περισσότερο σε θερινό, αλλά κάπου αυτοπαγιδεύεται στα κλισέ του είδους, αδικεί την έξυπνη κεντρική ιδέα του και τελικά ξύνει μοναχά την επιφάνεια. 

Πρώτη δημοσίευση: 13 Οκτ. 2022, 02:40
Ενημέρωση: 20 Οκτ. 2022, 00:43
Συντάκτης: 
Τίτλος:
See how they run (Κοίτα τους πως τρέχουν)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Release: 
13 Οκτωβρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos