Είναι να απορεί κανείς διαβάζοντας το όνομα του Γκας Βαν Σαντ στους τίτλους της ταινίας σαν τον άνθρωπο που σκηνοθέτησε αυτό το υποτιθέμενης new age αμπελοφιλοσοφίας, αποπροσανατολισμένα υπαρξιακό μελόδραμα που υπόσχεται αρκετά και παραίδει σχεδόν τίποτα.

Με τον Μάθιου ΜακΚόναχι μάταια να προσπαθεί να αποδώσει το κενό, το αδιέξοδο και τον πόνο που βιώνε ο πρωταγωνιστικός ήρωας που υποδύεται, την φτωχή κινηματογράφηση να σιγοντάρει και το παιδικό σενάριο να επιβεβαιώνει τις όποιες υποψίες αρχίσουν να δημιουργούνται μετά τα πρώτα λεπτά του φιλμ, το "The sea of trees" ολοκληρώνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο μια τριλογία (ελπίζουμε να μείνει εκεί) κινηματογραφικής ταλαιπωρίας στην οποία μας υποβάλει ο 62χρονος δημιουργός, μετά τα Restless/2011, Promised Land/2012...

Σύνοψη: Η αγάπη και η απώλεια οδηγούν τον Αμερικανό Άρθουρ Μπρέναν στην άλλη μεριά του κόσμου, σε ένα πυκνό δάσος στους πρόποδες του Όρους Φούτζι της Ιαπωνίας, το οποίο έχει περιγραφεί ως το τέλειο μέρος για να πεθάνεις. Περιπλανώμενος, συναντά τον Ιάπωνα Τακούμι, ο οποίος δεν επιθυμεί πια να πεθάνει αλλά έχει χάσει τον δρόμο του. Μη μπορώντας να τον αφήσει πίσω, ο Άρθουρ επενδύει όση ενέργεια τού έχει απομείνει για να σώσει τον Τακούμι. Η μάχη τους να επιβιώσουν και να αποδράσουν από το δάσος θα φέρει πίσω επώδυνες αναμνήσεις της πεθαμένης του γυναίκας, αλλά ο Άρθουρ θα συνειδητοποιήσει ότι η δοκιμασία αυτή δεν είναι παρά ένα δώρο που θα αλλάξει τα πάντα.

 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Απριλίου 2016, 16:03
Ενημέρωση: 5 Μαΐου 2016, 13:16
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The sea of trees (Μια θάλασσα από δέντρα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Μαϊου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Beautiful Game

The Beautiful Game

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Στη Ρώμη θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αστέγων, οπότε ο χαρισματικός κόουτς...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos