Σύνοψη: Το Rocketman είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον. Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον. Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Άποψη: Ο Τάρον Έτζερτον δίνει και την ψυχή του στην ερμηνεία του Έλτον Τζον και ουσιαστικά αποτελεί μια βάσιμη ελπίδα για να ξεφύγει αυτό το μουσικό biopic από την χρυσή μετριότητα.

Τελικά δεν τα καταφέρνει, αν και και μαζί με τον σκηνοθέτη Ντέξτερ Φλέτσερ επιλέγουν μια διαφορετική αποτύπωση της περσόνας του Έλτον Τζον από τον μιμητισμό του Ραμί Μάλεκ με τον Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody».

Το «Rocketman» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αρκετά διασκδαστική μουσική βιογραφία, στημένη (με μια λανθασμένη έμπνευση) σαν μιούζικαλ, η οποία μιλά πολύ, υπόσχεται περισσότερο, αλλά από πράξεις λίγα πράγματα.

Δεν είναι τόσο ριζοσπαστική ή ειλκρινής ή τολμηρή όσο βαυκαλιζόταν τα προωθητικά σλόγκαν της. Μια σκηνή ομοφυλοφυλικού σεξ δεν αρκεί για να την χρίσει ρεαλιστική. Ο Ντέξτερ δεν ενδιαφέρεται επίσης και για την ακρίβεια των γεγονότων, μοιάζει να τον απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά πως θα αποτυπώσει το πνεύμα της προσωπικότητας και του ταλέντου ενός μουσικού που εξελίχθηκε τρομερά δημοφιλής, αν και ο ίδιος έδειχνε να απολαμβάνε λιγότερους από τους άλλους, την ζωή του ποπ σταρ. Δεν εμβαθύνει, δεν επιχειρεί κάποιο ουσιαστική ή ζουμερό σχόλιο.

Και με δεδομένο ότι ο Elton John δεν είναι τόσο δημοφιλής στην χώρα μας όσο οι Queen, παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό πως θα κινηθεί το φιλμ εισπρακτικά στις ελληνικές αίθουσες.

Δημοσίευση: 30 Μαΐου 2019, 20:54
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Rocketman
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
121
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Μαϊου 2019
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To "The Witcher" στο Netflix

Tο Netflix παρουσίασε τα πρώτα υλικά με τους πρωταγωνιστές της σειράς «The Witcher», βασισμένη...
7 ώρες

Κυρίες και κύριοι, ο θηλυκός Thor!

Πριν λίγα 24ωρα σας είχαμε γράψει πως ο Τάικα Ουατίτι αποφάσισε να σκηνοθετήσει και το...
7 ώρες

"Los Espookys": Η σειρά που δεν ήξερες και πρέπει να ξεκινήσεις άμεσα!

Σύνοψη: Los Espookys είναι η ομάδα τεσσάρων φίλων που αγαπούν κάθε τι μακάβριο και...
8 ώρες