Σύνοψη: Το Rocketman είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον. Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον. Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Άποψη: Ο Τάρον Έτζερτον δίνει και την ψυχή του στην ερμηνεία του Έλτον Τζον και ουσιαστικά αποτελεί μια βάσιμη ελπίδα για να ξεφύγει αυτό το μουσικό biopic από την χρυσή μετριότητα.

Τελικά δεν τα καταφέρνει, αν και και μαζί με τον σκηνοθέτη Ντέξτερ Φλέτσερ επιλέγουν μια διαφορετική αποτύπωση της περσόνας του Έλτον Τζον από τον μιμητισμό του Ραμί Μάλεκ με τον Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody».

Το «Rocketman» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αρκετά διασκδαστική μουσική βιογραφία, στημένη (με μια λανθασμένη έμπνευση) σαν μιούζικαλ, η οποία μιλά πολύ, υπόσχεται περισσότερο, αλλά από πράξεις λίγα πράγματα.

Δεν είναι τόσο ριζοσπαστική ή ειλκρινής ή τολμηρή όσο βαυκαλιζόταν τα προωθητικά σλόγκαν της. Μια σκηνή ομοφυλοφυλικού σεξ δεν αρκεί για να την χρίσει ρεαλιστική. Ο Ντέξτερ δεν ενδιαφέρεται επίσης και για την ακρίβεια των γεγονότων, μοιάζει να τον απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά πως θα αποτυπώσει το πνεύμα της προσωπικότητας και του ταλέντου ενός μουσικού που εξελίχθηκε τρομερά δημοφιλής, αν και ο ίδιος έδειχνε να απολαμβάνε λιγότερους από τους άλλους, την ζωή του ποπ σταρ. Δεν εμβαθύνει, δεν επιχειρεί κάποιο ουσιαστική ή ζουμερό σχόλιο.

Και με δεδομένο ότι ο Elton John δεν είναι τόσο δημοφιλής στην χώρα μας όσο οι Queen, παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό πως θα κινηθεί το φιλμ εισπρακτικά στις ελληνικές αίθουσες.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Μαΐου 2019, 20:54
Ενημέρωση: 6 Ιουνίου 2019, 11:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Rocketman
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
121
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Μαϊου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos