Πλατεία Αμερικής

πλατεια αμερικης - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο. Ο Μπίλι και ο Νάκος είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του, μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του.

Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμο του. Η Τερέζα, μια μπλεγμένη στα δίχτυα της μαφίας Αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία.

Παράλληλα, ο Τάρεκ, ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10χρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Όσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.

Άποψη: Tρεις αρχικά ενδιαφέρουσες ιστορίες για την σύγχρονη αστική ελληνική πραγματικότητα, κινηματογραφημένες με τρόπο γοητευτικό και εικόνες με ζουμί, αλλά που γρήγορα εκπίπτει στον διδακτισμό και στην -έστω κομψή- ανακύκλωση μιας ρητορικής που έχει κουράσει.

Οι ερμηνείες του πρωταγωνιστικού καστ είναι φυσικές και δίνουν συχνά τον τόνο στις επιμέρους σκηνές, κυριαρχεί μια αίσθηση περιπέτειας που άλλοτε προσθέτει δυναμική στο εγχείρημα και κάποιες άλλες φορές μπερδεύει σχετικά με την κατεύθυνση που επιδιώκει το φιλμ.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι επιμέρους γοητευτικό, αλλά μάλλον άνισο και εν μέρει αμήχανο.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2017, 14:29
Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2017, 15:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Πλατεία Αμερικής (Amerika Square)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
86
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Μαρτίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

You hurt my feelings

You hurt my feelings

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν η Μπεθ ακούει κρυφά τον σύζυγό της, Ντον, να γίνεται επικριτικός για...
11 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos