Σύνοψη; Λίγες μόλις ώρες πριν την απόβαση στη Νορμανδία, μια ομάδα Αμερικανών αλεξιπτωτιστών πέφτει στην κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία για να πραγματοποιήσει μια αποστολή που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εισβολής. Στόχος τους η ανατίναξη ενός ραδιοφωνικού πύργου στην κορυφή μιας οχυρωμένης εκκλησίας. Όμως για να το καταφέρουν, θα πρέπει να μπουν σε ένα μυστηριώδες εργαστήριο των Ναζί που βρίσκεται κάτω από την εκκλησία και εκεί θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με εχθρούς που κανείς στον κόσμο δεν είχε αντικρίσει ξανά...

Άποψη: Τίμιο naziploitation zombie-horror ταινιάκι που προσφέρει γνήσια απόλαυση στους λάτρεις του είδους, χωρίς ενοχές και με πλήρη επίγνωση των ορίων του.

Εντελώς απλοϊκό σεναριακά μεν και με πολλά κλισέ, αλλά σωστά ενταγμένα στο μείγμα και ξεκάθαρα λειτουργικά. Ένα φιλμ με την σφραγίδα του Τζέι Τζέι Έιμπραμς στην παραγωγή που δεν τσιγκουνεύεται, ρεαλιστικά εφέ, αρκετά από πολεμική ταινία (με την αρχική σεκάνς της απόβασης εξαιρετική και βασικό λόγο για να παρακολουθήσεις την ταινία στο σινεμά), λιγότερο από τρόμο και εκεί είναι η βασική μας ένσταση που θα προτιμούσαμε περισσότερο χρόνο (και ρόλο) στους απέθαντους και ανάλογη τόλμη, όπως σε 2-3 σκηνές που εντυπωσιάζουν. 

Λίγο από Inglourious Basterds λοιπόν, λίγο από Brain Dead & Re-Animator, προσθέστε και ειλικρινή μπιμουβάδικη ψυχή και προσέγγιση και είναι εγγυημένη η διασκέδαση αν δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις. 

Δημοσίευση: 9 Νοε. 2018, 02:52
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Overlord (Overlord)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Νοεμβρίου 2018
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To «Oταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» είναι η ελληνική πρόταση για το Οσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ

Το ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου είναι η ελληνική...
17 ώρες

"Elite" season 2: Τραβηγμένο από τα μαλλιά

Σύνοψη: Μετά τον θάνατο μιας συμμαθήτριας, ένας μαθητής εξαφανίζεται, συμμαχίες αλλάζουν, νέοι φίλοι συμμετέχουν...
18 ώρες

"Bad education": Είναι αυτή η κορυφαία ερμηνεία του Χιού Τζάκμαν;

Αν και δε θα λέγαμε πως το “Bad Education” έκανε μεγάλο ντόρο στο φετινό...
18 ώρες