Ο υπερ-κατάσκοπος Όρσον Φόρτιουν  (Τζέισον Στέιθαμ) πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση μιας νέας θανατηφόρας τεχνολογίας από τον εκατομμυριούχο Μπρόκερ Γκρεγκ Σάιμοντς (Χιου Γκραντ).

Αναγκασμένος να συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους μυστικούς πράκτορες (Όμπρεϊ Πλάζα, Κάρι Έλγουις, Μπάγκσι Μαλόουν), ο Φόρτιουν  και η ομάδα του στρατολογούν τον μεγαλύτερο Χολιγουντιανό σταρ Ντάνι Φραντσέσκο (Τζος Χάρτνετ) για να τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο.

Ο Γκάι Ρίτσι προσπαθεί να στήσει το δικό του Mission Impossible ενταγμένο στο ολόδικό του φιλμικό σύμπαν, με μια επικάλυψη από "Τhe man from U.N.C.L.E." (που πολύ μας είχε αρέσει btw). 

Στο Operation Fortune, o Βρετανός δημιουργός είναι πιο σπιρτόζος και σε καλύτερη φόρμα από το μάλλον βαριεστημένο "The gentlemen", αλλά και με μκρότερη αφηγηματική στιβαρότητα από το "Wrath of a man", τις δύο πρόσφατες δουλειές του δηλαδή. 

Εδώ συνεργάζεται ξανά με τον Τζέισον Στέθαμ, ο οποίος στον ρόλο του μυστικού πράκτορα, ο οποίος αναλαμβάνει, ως μέλος μιας ειδικής ομάδας κατασκόπων, να εμποδίσει την πώληση ενός επικίνδυνου όπλου, είναι ο... Τζέισον Στέθαμ. Τίποτε λιγότερο, τίποτα περισσότερο. 

Το υπόλοιπο καστ δεν είναι κακό (αν και λιγότερο φανταχτερό από προηγούμενες ταινίες του), η αγαπημένη Όμπρεϊ Πλάζα το πάει όσο καλά μπορεί, αλλά μάλλον πρόκειται για miscast. 

Υπάρχουν ορισμένες έξυπνες ιδέες, αν και το σενάριο στο σύνολό του είναι κάπως all over the place, οι σκηνές δράσεις είναι φυσικά ικανοποιητικές, το βρετανικό φλέγμα παρόν, η trademark φινέτσα του Ρίτσι επίσης εκεί και δοξασμένη. 

Όλα κάπουμε τα έχουμε ξαναδεί βεβαίως, το καστ δείχνει να το έχει διασκεδάσει στα γυρίσματα ένα κλικ περισσότερο από εμάς (αυτό είναι μάλλον άβολο), η ουσία όμως είναι ότι περνάει άνετα η ώρα και για τουε γκαϊριτσικούς φαν περνάει και καλά εκτός από άνετα.  

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιαν. 2023, 03:17
Ενημέρωση: 12 Ιαν. 2023, 01:35
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Operation Fortune (Operation Fortune: Η μεγάλη απάτη)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Ιανουαρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
7 ώρες
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos