Οι κουνιάδοι

Οι κουνιάδοι - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Εντουάρντο και ο κουνιάδος του, ο Σαμπόνις, χρειάζονται επειγόντως χρήματα μετά από μία αποτυχημένη επιχειρηματική συμφωνία.

Αποφασίζουν να λύσουν το πρόβλημά τους απάγοντας τον Μοδέστο, κουνιάδο της Αλίσια, της υπεύθυνης για το οικονομικό τους αδιέξοδο.

Εκείνη όμως δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει δεκάρα για την απελευθέρωσή του αναγκάζοντας τον Μοδέστο να προτείνει στους απαγωγείς του ένα καινούργιο σχέδιο.   

Άποψη: Έχοντας θητεύσει για δύο ολόκληρες δεκαετίες στην τηλεόραση, ο Ισπανός σκηνοθέτης Τόνιο Λόπεζ επιχειρεί το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με μία κωμωδία που ποντάρει στο χαβαλέ και στις γκάφες των τριών ηρώων για να βγάλει γέλιο, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

Ως ερασιτέχνες εγκληματίες που παρανομούν για πρώτη φορά και δεν τους βγαίνει, ο Εντουάρντο, ο Σαμπόνις και ο Μοδέστο έρχονται αντιμέτωποι συνεχώς μ’ ένα σωρό προβλήματα. Παρόλο αυτά, συνεχίζουν για καλό σκοπό. Για να σώσουν την οικογένειά τους.

 Οι αναποδιές τους, οι λάθος κινήσεις τους και η απειρία τους στο έγκλημα δημιουργούν σίγουρα μία εύθυμη, κεφάτη και χαβαλεδιάρικη ατμόσφαιρα. Αλλά μέχρι εκεί. Το σενάριο μοιάζει τυποποιημένο και επίπεδο με τις έξυπνες ατάκες και τα πνευματώδη αστεία που θα στόλιζαν με χιούμορ τις περιπέτειες των τριών Γαλικιανών να απουσιάζουν. Το ίδιο επίπεδοι μοιάζουν και οι χαρακτήρες.

Αντί οι δημιουργοί να αναπτύξουν τους ήρωές τους κάνοντας έτσι την ταινία να ξεχωρίσει και να διαφοροποιηθεί από τις λοιπές του είδους επιλέγουν την εύκολη λύση βουτώντας τους στα κλισέ που χαρακτηρίζουν τους ατζαμήδες εγκληματίες (εν προκειμένω απαγωγείς) και τους γκαφατζήδες προσφέροντας μας έτσι ένα προβλέψιμο και βαρετό εγκληματικό τρίο.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι μία ξεκαρδιστική και σπαρταριστή ισπανική κωμωδία ιδανική για θερινό σινεμά αλλά μία χλιαρή και άνευρη κωμωδία με φόντο τη Γαλικία και με συνοδεία τα τοπικά κρασιά της που δεν καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας ούτε με τα αστεία της ούτε με την πλοκή της και τις ερμηνείες των ηθοποιών παρά μόνο να εκμαιεύσει με δυσκολία ένα βεβιασμένο μας μειδίαμα.

Aναστασία Σταθά

Πρώτη δημοσίευση: 5 Aug 2021, 13:59
Ενημέρωση: 11 Aug 2021, 22:38
Τίτλος:
Οι κουνιάδοι (Cunados)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Αυγούστου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ