Μια ζεστή, ανοιξιάτικη μέρα του 1924, η νεαρή καμαριέρα Τζέιν Φέαρτσαϊλντ καταλήγει μόνη της την ημέρα της Μητέρας.

Τα αφεντικά της, ο κύριος και η κυρία Νάιβεν (Κόλιν Φερθ και Ολίβια Κόλμαν), έφυγαν και εκείνη έχει την σπάνια ευκαιρία να περάσει πολύτιμο χρόνο με τον κρυφό εραστή της, τον Πολ, το αγόρι από την κοντινή έπαυλη με το οποίο βρίσκεται σε πολύχρονη σχέση παρ’ ότι εκείνος πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ωστόσο, γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει θα αλλάξουν τη ζωή της Τζέιν για πάντα.

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γκρέιαμ Σουίφτ από την Γαλλίδα σκηνοθέτιδα Εύα Ουσόν του προ τετραετίας απαρατήρητου "Les Filles du Soleil" και την Άλις Μπιρτς, σεναριογράφο των "Λαίδη Μάκβεθ", "Succession", "Normal people", μεταξύ άλλων.

Μια σκηοθετική ματιά που εστιάζει το μυστήριο των βλεμμάτων και των σιωπών και το αποτυπώνει επαρκώς και με ουσία, καταφέρνοντας με την κάμερά της να "μιλήσει" για πόθους που δεν μαρτυρούνται. 

Ένα γλυκόπικρο κοινωνικό δράμα που διαδραματίζεται την εποχή του μεσοπολέμου και εξετάζει στην μοναξιά και την διαδικασία απελευθέρωσης της ηρωίδας από τα κοινωνικά ταξικά στεγανά, αλλά και την πολυπλοκότητα των οικογενειακών σχέσεων με τα πικρά μυστικά του παρελθόντος να καθορίζουν το τώρα.

Μια παρατηρητική κάμερα, μια μη γραμμική αφήγηση που δεν είναι λίγες εκείνες η στιγμές που αποσυντονίζει την ροή και χαλαρώνει την συνοχή της αφήγησης και ορισμένες στέρεες και ειλκρινείς ερμηνείες, από τις οποίες όμως δυστυχώς οι δευτερεύοντες ρόλοι των Φερθ και Κόλμαν μένουν μάλλον αναξιοποίητοι και αρκούνται σε ένα μπαράζ μορφασμών θλίψης που εξηγείται μεν, αλλά παρεξηγείται και παραχρησιμοποιείται, δε. 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Ιαν. 2023, 15:56
Ενημέρωση: 26 Ιαν. 2023, 00:24
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mothering Sunday (Κυριακή της μητέρας)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Ιανουαρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos