Κάτι συμβαίνει τώρα τελευταία με το Hollywood, τα παιδιά-ήρωες και τους φανταστικούς τους φίλους. Μετά τον Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα του Steven Spielberg, έρχεται η νέα ταινία του J. A. Bayona (The Impossible) με τον τίτλο A Monster Calls.

Η ιστορία ακολουθεί τον Conor (Lewis MacDougal), ένα 13χρονο αγόρι που δεν μπορεί να αποδεχτεί πως η μητέρα του (Felicity Jones) βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου και σύντομα θα πεθάνει. Κάθε βράδυ, στις 12.07 ένα δέντρο - τέρας (υπό την στεντόρεια  φωνή του Liam Neeson) τον επισκέπτεται, λέγοντάς του πως πρέπει να ακούσει τρεις ιστορίες (οι οποίες δίνονται με computer animation) και μετά μία τέταρτη πρέπει να έρθει από τον ίδιο. Καθώς η κατάσταση της μητέρας του χειροτερεύει, ο Conor βυθίζεται ακόμα περισσότερο στη φαντασία του, ζωγραφίζει στο τετράδιό του και αναζητά βοήθεια από το τέρας για τη μητέρα του, αλλά το τέρας τον πιέζει να ομολογήσει τους εσώτερούς του φόβους και να συμφιλιωθεί με την αναπόδραστη κατάσταση.

Ο μικρός Lewis MacDougal λάμπει σε κάθε σκηνή που συμμετέχει. Καταφέρνει εξαιρετικά να μεταφέρει τόσα συναισθήματα με εξαιρετική ερμηνεία και εκφραστικότητα.

Από την αποξένωση με τον πατέρα του και την γιαγιά του, τους καβγάδες στο σχολείο ως την σταδιακή κατάρρευση της μητέρας του.

Η Felicity Jones, πάλι, καταφέρνει να γίνει η ενσάρκωση του πόνου αλλά με μία τρυφερή γλυκύτητα και θλίψη.

Το γνωστό παιδικό βιβλίο του Patrick Ness μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με ιδιαίτερη επιτυχία -οι φαν του θα τη λατρέψουν, γιατί δεν είναι πανάκεια φιλμικής επιτυχίας το σενάριο να προέρχεται από βιβλίο, περισσότερο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο.

ταινία είναι σπαρακτικά υπέροχη, τόσο, που όταν δάκρυα θα δροσίζουν τις παρειές σας, δεν θα σας νοιάζει· θα είστε ήδη χαμένοι στην ιστορία. Θα μπορούσε κάποιος να την κατηγορούσε έμμεσα για μια κάποια συναισθηματική χειραγώγηση, μα η δεξιοτεχνία της ταινίας, απορρίπτει την όποια τέτοια σκέψη.

Η σκηνοθεσία του Bayona προσεγγίζει πολυδιάστατα την τραγική αυτή κατάσταση, αλλά ταυτοχρόνως και τόσο απλά -μα όχι απλοϊκά- κι εν τέλει το A Monster Calls αποπνέει μία φοβερή ειλικρίνεια, κάτω από την φαντασιοκοπία.

Σίγουρα, αυτή η ταινία θα αγγίξει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου που θα πάει να την δει και θα τους κάνει να πάρουν κάτι μαζί τους από αυτή, κατά την έξοδό τους από την κινηματογραφική αίθουσα.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Νοε. 2016, 14:26
Ενημέρωση: 4 Ιαν. 2021, 01:38
Τίτλος:
A monster calls (7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Boss level

Boss level

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: O Ρόι πεθαίνει ασταμάτητα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο μέχρι να βρεί τη...
13 ώρες