Μεσιέ Σοκολά

Μεσιέ Σοκολά - κριτική ταινίας

Η ιστορία του πρώτου μαύρου καλλιτέχνη που έγινε σταρ του τσίρκου στα τέλη του 19ου αιώνα κάνοντας ντουέτο μαζί με τον λευκό κλόουν Ζορζ Φουτίτ, έχει θεωρητικά ενδιαφέρον, όχι όμως τόσο ώστε από μόνη της να αρκεί για να στηθεί ένα φιλμ πάνω της που απλά να περιγράφει, όπως πίστεψε ο σκηνοθέτης Ροσντί Ζεμ.

Δεν προσπάθησε λοιπόν σχεδόν καθόλου να προσθέσει στοιχεία έμπνευσης και διαφορετικότητας για να τονώσει τόσο την ιστορία του, όσο και την αφήγησή του, σε βαθμό μάλιστα που με τους εύκολους μελοδραματισμούς του να "υποσκάπτει" τις πληθωρικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών του (στα σημεία κλέβει την παράσταση ο εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν, Τζέιμς Τιερέ), παρά την προσεγμένη παραγωγή στην ανασύσταση της εποχής...

ΣύνοψηΑπό το τσίρκο στο θέατρο, από την ανωνυμία στην τεράστια φήμη. Ο Σοκολά ήταν ο πρώτος διάσημος μαύρος καλλιτέχνης στη Γαλλία και η σύμπραξή του με τον κλόουν Φουτίτ τούς έκανε ένα ακαταμάχητο δίδυμο που άφησε εποχή, μεταμορφώνοντάς τους σε σταρ και δημοφιλείς θαμώνες στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Μπελ Επόκ. Όμως, ο πειρασμός του εύκολου χρήματος, ο τζόγος και ο ρατσισμός της εποχής πληγώνουν βαριά την φιλία των δύο περφόρμερ και τελικά την καριέρα του Σοκολά.

Αποκαθιστώντας δύο αδίκως ξεχασμένους πρωτοπόρους της τέχνης στη θέση που τους αξίζει στη συλλογική μνήμη, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του μαύρου καλλιτέχνη που έκανε όλο το Παρίσι να υποκλιθεί μπροστά του.

 

Πρώτη δημοσίευση: 24 Μαρτίου 2016, 06:27
Ενημέρωση: 31 Μαρτίου 2016, 20:08
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Μεσιέ Σοκολά (Chocolat)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Μαρτίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Beautiful Game

The Beautiful Game

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Στη Ρώμη θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αστέγων, οπότε ο χαρισματικός κόουτς...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos