Καλοφωτογραφημένη, με ικανοποιητική παραγωγή, αλλά αφόρητα βαρετή κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου διάσημου μυθιστορήματος του Γκουστάβ Φλομπέρ.

Η σκηνοθέτις έχει ερμηνεύσει λάθος την ομώνυμη περσόνα και αντί για μια μια γυναίκα που δεν υποτάσσεται στους comme il faut κανόνες και αντιδρά, την παρουσιάζει σαν μια κακομαθημένη μεγαλοαστή που εκνευρίζεται όταν δεν της επιτρέπουν να ασχολείται με τα "παιχνίδια" της. Και μάλλον και η επιλογή της Μία Βασικόφσκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι ίσως ξεκάθαρο miscast, καθώς τον αποδίδει χαρακτηριστικά παγερά και συγκρατημένα...  Αδιάφορο.

Υπόθεση:
Η Έμμα Μποβαρί, μορφωμένη και καλοαναθρεμμένη παρά την ταπεινή της καταγωγή, ασφυκτιά στην φάρμα του πατέρα της και ονειρεύεται διαρκώς την απόδραση από την «μικρή» της ζωή. Θεωρώντας ότι η καλύτερή της ευκαιρία είναι η πρόταση γάμου του Σαρλ Μποβαρί, γιατρού της περιοχής, αποδέχεται την πρότασή του από παρόρμηση. Σύντομα, όμως, αντιλαμβάνεται ότι η νέα της ζωή δεν είναι καθόλου όπως την φανταζόταν, αλλά αντίθετα την βυθίζει στην ανία και ξυπνά μέσα της νέες τάσεις φυγής. Μια μικρή γεύση από την υψηλή κοινωνία είναι αρκετή για να την ωθήσει προς την αναζήτηση της απόλαυσης και του κοινωνικού κύρους σε άλλους κύκλους - και άλλες ανδρικές αγκαλιές - με τραγικά αποτελέσματα, καθώς τα χρέη της συσσωρεύονται, η συμπεριφορά της γίνεται ολοένα πιο ανεξέλεγκτη και ο κλοιός γύρω της κλείνει. 

 

Πρώτη δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2015, 18:08
Ενημέρωση: 11 Ιουνίου 2015, 15:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Madame Bovary (Μαντάμ Μποβαρί)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814