Σύνοψη: Ο 5χρονος Σαρού χάνεται σ’ ένα τρένο, που τον μεταφέρει ανατολικά, χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι του και την οικογένειά του. Σαστισμένος και αρκετά φοβισμένος, βρίσκεται ολομόναχος στην πολύβουη και χαοτική Καλκούτα. Καταφέρνει να επιβιώσει, ζώντας στους δρόμους της μεγαλούπολης, πριν καταλήξει στο ορφανοτροφείο. Από εκεί, θα βρεθεί στο σπιτικό ενός ζευγαριού Αυστραλών, οι οποίοι θα τον υιοθετήσουν και θα του προσφέρουν αγάπη και ασφάλεια, στο Χόμπαρτ της Τασμανίας.  Μη θέλοντας να πληγώσει τα αισθήματα των θετών γονέων του, κρατάει κρυφό από όλους το παρελθόν του και καταπιέζει την έντονη συναισθηματική του ανάγκη για επανένωση με τους δικούς του. Όμως, μία τυχαία συνάντησή του με Ινδούς αφυπνίζει την απωθημένη και ξεχασμένη αυτή λαχτάρα του. Με ελάχιστες μνήμες, και με τη συνδρομή της νέας τεχνολογίας που ονομάζεται Google Earth, ο Σαρού θα ξεκινήσει μία από τις μεγαλύτερες αναζητήσεις της σύγχρονης εποχής, ψάχνοντας «ψύλλους στ’ άχυρα».

Άποψη: Aπλοϊκό, απόλυτα προβλέψιμο, βαρυφορτωμένο και κυνκά κατασκευασμένο να εξελιχθεί σε δακρύβρεκτο μελόδραμα, κατασκεύασμα από τον Γκαρθ Ντέιβις του "Top of the lake", ταμάμ παραγγελιά για τον (τεράστιο) μεγαλοπαραγωγό/διανομέα Χάρβεϊ Ουαϊνσταϊν για να σπρώξει στην οσκαρική κούρσα. 

Mια ταινία που όσο συναίσθημα και δάκρυ προσπαθεί να εκμαιεύσει (χωρίς να παραλείπει δευτερόλεπτο το μάρκετινγκ να σου υπενθυμίζει ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία), τόσο ψυχρή είναι στον πυρήνα της εξελικτικής της πορείας, με την Νικόλ Κίντμαν να προσπαθεί σκληρά και να ανταπεξέρχεται στην πρόκληση της τσαλακωμένης εικόνας της, ενώ τους νεαρότερους συμπρωταγωνιστές της, Ντεβ Πατέλ και Ρούνεϊ Μάρα να υστερούν: φιλότιμα παιδιά μεν, αλλά με υποκριτικό ταβάνι και μάλιστα όχι ιδιαίτερα υψηλό. 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Δεκ. 2016, 16:17
Ενημέρωση: 8 Δεκ. 2016, 18:22
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Lion (Lion)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Δεκεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ